Caută
Close this search box.

Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit la Feteşti. Pilotul, de doar 36 de ani, a murit

Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit, iar pilotul a murit. Parchetul Militar s-a autosesizat şi începe cercetările.

Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR, prăbuşită la Feteşti, a murit, a anunţat şi Ministerul Apărării Naţionale.

UPDATE: Incidentul aviatic de sâmbătă, de la baza Borcea, în care pilotul Florin Rotaru și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit cu un MiG 21 LanceR, s-ar fi putut transforma într-un adevărat dezastru, dacă militarul s-ar fi catapultat la timp, astfel încât să-și salveze viața.

Această teorie îi aparține lui Sorin Stoicescu, fost șef al Aviației Civile din România. „Piloții sunt foarte bine instruiți în astfel de situați, iar educația lor este foarte strictă.
Nu au voie să se catapulteze și să riște ca aeronava să ajungă în zona unde se află publicul. Eu presupun că pilotul nu a vrut să se catapulteze, că să evite astfel o tragedie”, a declarat Sorin Stoicescu, conform Mediafax.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața.

Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești.

Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată.

Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile, precizează un comunicat MApN.

sursa foto: facebook/ adelin petrisor

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi este alături de familia îndoliată.

MiG-ul-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. Locotenent-comandorul Florin Rotaruavea (foto jos) 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti.

sursa foto: mapn

Anul trecut, în 12 iunie, un avion de acelaşi tip, provenit de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit în apropierea Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat sâmbătă că procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu şi s-au deplasat la Baza Aeriană Borcea, unde un MiG 21 LanceR s-a prăbuşit.

Martorii afirmau iniţial că pilotul s-a catapultat, surse din rândurile organizatorilor afirmau deja că aceasta a murit în explozia care a urmat prăbuşirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri