Caută
Close this search box.

Mike Pompeo: Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia

john bolton

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia, informează DPA.

„În acord cu aliaţii, partenerii şi comunitatea internaţională, Statele Unite resping tentativa Rusiei de a anexa Crimeea şi se angajează să îşi continue politica până la restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a afirmat şeful diplomaţiei de la Washington. El a adăugat că Rusia trebuie „să înceteze ocuparea Crimeei” şi că acţiunile Moscovei au determinat izolarea de comunitatea internaţională.

DPA menţionează că declaraţia lui Pompeo a fost făcută în contextul unor speculaţii potrivit cărora SUA ar putea face Rusiei concesii privind Crimeea, după întâlnirea de lunea trecută, de la Helsinki, a preşedinţilor Donald Trump şi Vladimir Putin.

Un răspuns

  1. Bai papagalilor : daca nu stiati Crimeea a fost tereitoriul rusesc si a fost dat de Hrusciov Ukrainei prin ’55 drept complezenta.Pentru asta SUA nu recunoaste Crimeea ca teritoriul rusesc dar de ce acesti hrapareti cotropitori si-au bagat botul in fosta Jugoslavie,au dezmembrato si Kosovo l-au dat Albaniei ?De cand ei fac si desfac frontiere de capul lor ? Iara ca cu rusii nu le merge si nici nu au nevoie de recunoasterea lor.daca s-a facut un referendum si cei din Crimeea au avrut alipirea cu Rusia,totu-i clar,la fel ca si la noi cand prin referendum se alipesc doua localitati sau o lacalitate se divizeaza.Ce-i asa greui de inteles ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri