Caută
Close this search box.

Mondialul de peste 4 ani, din Qatar, va da peste cap Europa

Preşedintele FIFA, elvețianul Giovanni Vincenzo Infantino (48 de ani), a vorbit în Rusia despre următoarea ediţie, cea din 2022, a turneului final al Campionatului Mondial de fotbal.

Acest turneu final se va desfășura, cum se știe deja, în Qatar, într-un interval al anului în care nu s-a mai organizat niciodată această competiție: 21 noiembrie – 18 decembrie. Infantino consideră că este normal să se întâmple așa, din cauze climei din respectiva zonă a Asiei, climă care ar face imposibilă desfășurarea meciurilor în perioada obișnuită, iunie-iulie, așa cum s-a procedat până acum.

“Cupa Mondială din Qatar se va desfăşura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022. Ligile naţionale au fost informate şi vor trebui să îşi adapteze calendarele. Cred că aceasta este decizia corectă. Pentru că nu se poate juca fotbal în Qatar în iunie şi iulie şi jucătorii vor fi în formă în noiembrie şi decembrie”, a spus Infantino.

Practic, toate campionatele naționale ale țărilor europene participante (în Rusia au fost 14) vor fi date complet peste cap de această programare. Bine ar fi ca și în România să se întrerupă campionatul pentru o calificar. Ar însemna o premieră dabsolută în secolul XXI pentru România, care nu a mai participat la un turneu final al CM de fotbal din 1998, în Franța ! (foto Digi Sport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri