Caută
Close this search box.

Muzeu de un miliard de dolari în Egipt. Colecția lui Tutankhamon reunită

În apropiere de Marile Piramide din Giza în curând se va inaugura un alt obiectiv turistic al Egiptului care va încerca să revigoreze turismul, este vorba de Marele Muzeu Egiptean de 1 miliard de dolari, relatează ABC News.

Noul muzeu va găzdui 100.000 de artefacte – din vremurile preistorice ale Egiptului până în epocile grecești și romane – făcându-l cel mai mare muzeu din lume dedicat moștenirii unei singure civilizații.

Aproape 6.000 de lucrători sunt implicați zilnic în construirea muzeului, înainte de marea deschidere programată la începutul anului 2019, muzeul fiind parțial deschis în 2018. Marele Muzeu Egiptean face parte dintr-un complex mai mare și se întinde pe 50 de hectare care va include un spațiu expozițional, un cinematograf și alte facilități educaționale, culturale și de divertisment care vizează turiștii de toate vârstele. „Marele Muzeu Egiptean nu este numai pentru turiștii care vin în Egipt. [De asemenea] se adresează tinerilor generații de egipteni, astfel încât aceștia să știe despre rădăcinile lor culturale și pentru a spori gradul de conștientizare a patrimoniului între generațiile diferite dîn Egipt”, a declarat pentru ABC News Tarek Tawfik, directorul muzeului. Potrivit lui Tawfik, complexul muzeului este pregătit să primească până la 10.000 de vizitatori pe zi.

Colecția lui Tutankhamon

Punctul principal de atracție a turiștilor pentru a vizita acest muzeu este faptul că pentru prima dată va fi expusă colecția completă a mormântului lui Tutankhamon, descoperită în 1922. Până în prezent doar 1.800 de obiecte din colecție au fost expuse, potrivit lui Tawflik. Acum toate cele peste 5.000 de piese vor fi disponibile pentru vizualizare. „Tutankhamon va fi afișat într-un mod cu totul nou, care va dezvălui omul din spatele măștii de aur”, a spus el.

În interiorul laboratorului de artefacte din lemn, conservatorii lucrează la paturile funerare și căruțele lui Tutankhamon care nu au fost restaurate timp de aproape un secol. „Facilitățile și mediul înconjurător furnizate la laboratorul Marelui Muzeu Egiptean nu există în altă parte în Egipt”, a declarat pentru ABC News Mohamed Mostafa, unul dintre conservatori. „Acum suntem egalii institutelor internaționale” cum ar fi Muzeul Britanic și Muzeul Metropolitan de artă, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri