Caută
Close this search box.

Naufragiu în Thailanda: o victimă și căutări ale turiștilor dispăruți

Căutarea a zeci de turiști chinezi a căror barcă s-a răsturnat joi în largul insulei turistice Phuket din Thailanda, a fost reluată vineri dimineața, cu împrumuturi de scafandri ce  caută coca scufundată, a declarat guvernatorul insulei, informează Reuters.

„Vom efectua căutări aeriene și vom trimite scafandri pentru a verifica în interiorul navei scufundate Phoenix”, a spus guvernatorul Noraphat Plodthong. Barca, surprinsă de o furtună și de un val de cinci metri, s-a răsturnat joi cu 105 de persoane la bord, în special pasageri chinezi. Corpul unuia dintre pasageri, despre care se crede că este un turist chinez, a ieșit din mare târziu joi noaptea și a fost adus înapoi pe insulă cu puțin înainte ca căutarea să se oprească pentru noapte.

Supraviețuitorii au fost salvați joi seara pe un dig din Phuket. Încă în șoc, unii erau înghesuiți în pături, iar alții plângeau. „Unsprezece dintre ei sunt răniți, doi dintre ei în stare gravă”, a spus guvernatorul orașului Phuket.

Elicopterele, bărcile de poliție și bărcile de pescuit au fost dislocate vineri dimineață în căutarea altor supraviețuitori. „Anchetatorii de poliție au spus că majoritatea turiștilor purtau veste de salvare”, când barca s-a răsturnat, a spus Plodthong. Un ofițer consular chinez a sosit la Centrul de Operațiuni din Phuket pentru a monitoriza operațiunile de salvare. Phoenix se întorcea din Koh Racha, un loc popular pentru snorkelers. Alte nave au fost în dificultate joi în aceeași regiune, ignorând furtuna care avertiza publicul împotriva riscurilor de vreme nefavorabilă pe mare, lansată miercuri. Guvernatorul Noraphat Plodthong a anunțat că încă lipsesc doi pasageri de la o altă navă deteriorată. Joi seara, autoritățile au declarat inițial că toți pasagerii de pe aceste ambarcațiuni au fost salvați.

Phuket atrage mulți vizitatori străini, inclusiv occidentali și turiști chinezi, care alcătuiesc cea mai mare parte a celor 35 de milioane de oameni așteptați în acest an în Thailanda.

Thailanda primește, de asemenea, o atenție mediatică internațională pentru salvarea dramatică a 12 copii și a antrenorului lor de fotbal prins timp de 12 zile într-o peșteră inundată din nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri