Caută
Close this search box.

Netanyahu în vizorul poliției privind presupuse cazuri de corupție

netanyahu

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, care se confruntă cu trei investigații privind presupuse cazuri de corupție, a fost reluat în vizorul poliției marți în legătură cu un caz care implică marile companii de telecomunicații din Israel, a declarat Radio Army citat de Reuters.

Autoritățile susțin că Netanyahu a acordat favoruri de reglementare companiei Bezeq Telecom Israel în schimbul unei acoperiri favorabile lui și a soției sale, pe un site de știri deținut de companie. Netanyahu, Bezeq și proprietarul său au negat toate ilegalitățile. Netanyahu a fost întrebat de acest caz anterior și poliția nu a făcut încă o recomandare cu privire la acuzații. Un purtător de cuvânt al poliției a refuzat să comenteze, iar un purtător de cuvânt al lui Netanyahu nu a avut nici un comentariu imediat.

În celelalte două cazuri în care poliția a recomandat deja ca Netanyahu să fie acuzat de luare de mită, decizia finală cu privire la posibilitatea de urmărire penală se bazează pe procurorul general israelian – care ar putea dura luni de zile.

Până în prezent, partenerii din coaliția guvernamentală a lui Netanyahu au fost alături de acesta, afirmând că așteaptă următorii pași a procurorului general. Cu toate acestea, presiunea politică ar putea să-l determine pe Netanyahu să renunțe dacă este acuzat. Netanyahu ar putea convoca, de asemenea, alegeri anticipate pentru a încerca să stopeze procedurile legale în timpul campaniei și să-și ridice baza de putere de dreapta în favoarea sa. Sondajele arată că partidul lui Netanyahu, Likud, câștigă locuri și este poziționat cu mult înainte de toate celelalte fracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri