Caută
Close this search box.

Noua revoluție din Rusia

Finalul ”Mondialului” din Rusia se apropie. Dispariția din primele 4 a unor țări de uriașă tradiție cum sunt Brazilia, Germania, Argentina, Spania, Uruguay, Italia sau Olanda, care adună împreună 18 (!) din toate cele 20 de titluri mondiale de până acum, arată că totul s-a schimbat, iar fotbalul va fi altul de-acum înainte. În Rusia a avut loc o nouă revoluția, una a fotbalului.

Din enumerarea de mai sus, Italia și Olanda nici măcar nu au participat la turneul final. Italia are 4 titluri mondiale, iar Olanda a jucat trei finale de campionat mondial.

Mai mult decât atât. Franța s-a chinuit cu Australia și Peru, Anglia a tremurat în fața Tunisiei, iar Belgia a fost hăituită precum hoții de cai de Japonia, care a condus cu 2-0 în optimi și a cedat doar în ultimele secunde ale meciului. Iar toate cele trei, Franța, Anglia și Belgia sunt, chiar în această ordine, favoritele caselor de pariuri pentru titlul mondial !

Nu mai vorbim că ex-campioana mondială Spania a făcut egal cu Maroc, că Brazilia a tremurat în meciul cu Costa Rica, iar Coreea de Sud a umilit cvadrupla campioană mondială Germania, așa cum Senegalul a învins Polonia,nu foarte de mult a treia putere fotbalistică a lumii.

Indiferent cine va câștiga în Rusia, va fi o victorie fără glorie, după ce toate cele patru semifinaliste au ts-au chinuit serios pe întreaga durată a competiției. Fotbalul s-a schimbat, iar această schimbare va mai dura încă mult. Așteptați-vă, în curând, la cu totul alte semifinale, gen Tunisia- Japonia, Coreea de Sud – Senegal sau Iran – Arabia Saudită. Și încă nu ar fi cele mai mari surprize . Să nu ne trezim cu vreo finală ”mică” Honduras – Cipru, nu zâmbiți !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri