Caută
Close this search box.

”Noul Pele”, pe străzi, la 3 ani, în timpul sângeroaselor revolte din suburbiile Parisului

Unul din cele mai interesante cazuri în Hexagon este al lui Kylian Mbappé Lottin, marele talent de doar 19 ani și 1,78 metri al campioanei mondiale, Franța și al lui Paris St. Germain. Mbappe este supranumit deja ”Noul Pele”, datorită ”exploziei” și vitezei sale debordante, dar și tehnicității deosebite pe care o etalează meci după meci.

În plus, dacă Pele a marcat într-o finală de campionat mondial la nici 18 ani (1958, Suedia-Brazilia 2-5 pe Rasunda, la Stockholm), ei bine, după exact 60 de ani, Mbappe, la 19 ani și 7 luni, vine și înscrie într-o altă finală de Mondial, Franța-Croația 4-2, pe Lujniki, la Moscova.

Kylian Mbappe este fiul lui Wilfried, un imigrant camerunez cu origini nigeriene, şi al  Fayzei, o algeriancă ce dobândise deja cetăţenia franceză înaintea tatălui lui Kylian. Ea, Fayza, de religie musulmană, este cea care l-a ajutat pe Wilfried să obţină permis de şedere în „Hexagon”.

Eroul nostru, Kylian, s-a născut la Bondy, la doar şase luni după ce Franţa câştiga primul său titlu mondial din istorie , în 1998, cu actualul selecționer Didier Deschamps pe teren.

Super-talentul de astăzi, Kylian Mbappe, avea abia 3 sau 4 ani și se afla pe străzile încărcate de praf de pușcă ale Parisului, în timpul revoltelor sângeroase ale imigranţilor din suburbiile capitalei, revolte de mare intensitate, înregistrate pe la începutul anilor 2000.

A început fotbalul la AS Bondy, la 6 ani. Arămas acolo între 2004 și 2013 și nu a mai jucat decât la Monaco (2013-2017), înainte de a ajunge la actualul club, PSG (2-17-prezent). În naționala Franței, al cărei lider tinde să devină, joacă din 2017, a adunat 22 de meciuri și 8 goluri. (foto fifa.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri