Caută
Close this search box.

Opoziţia lansează motto-ul: Visul oricărui infractor este să scrie chiar el Codul penal

Opoziţia susţine că modificările Codului penal au fost făcute pentru Liviu Dragnea, liderul PSD, iar UDMR anunţa n-ar fi de acord cu unele dintre modificările CP şi anunţă că este posibil să nu le voteze.

PSD spune însă că legea „ar stopa abuzuri“.

UPDATE: Plenul Camerei Deputaților a adoptat modificările la Codul penal, criticate de opoziție, şi de reprezentanții magistraților și societatea civilă. Printre cele mai importante modificări sunt cele prin care se dezincriminează total neglijența în serviciu și parțial abuzul în serviciu.

Proiectul de modificare a Codului penal a primit în plenul Camerei Deputaților, la doar o zi după votul din Senat, 167 voturi „pentru”, 97 voturi „împotrivă” și 19 abțineri.

Stelian Ion, deputatul USR, a declarat azi la dezbaterile din plenul Camerei asupra modificărilor la Codul penal, că motto-ul zilei ar trebui să fie: „Visul oricărui infractor este să scrie chiar el Codul penal“.

Deputatul PNL Ioan Cupşa spune că firul roşu al modificării Codurilor penale este protejarea exclusivă a infractorilor.

Deputatul UDMR Attila Korodi a susţinut că formaţiunea sa nu va vota modificările Codului penal dacă nu vor fi acceptate amendamentele Uniunii, respinse luni de Comisia Iordache.

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a spus că achitările unor oameni cercetaţi penal au creat „mari probleme“, motiv pentru care s-a impus modificarea Codurilor penale.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, în timpul dezbaterilor, că aceste modificări nu reprezintă decât „ambiţia absurdă a unui singur om“, iar senatorul USR Nicu Fălcoi a afirmat că „PSD a inventat un nou mod de a fura“.

De asemenea, senatorul UDMR Attila Cseke a criticat faptul că deciziile CCR au fost transpuse abia acum în legislaţia penală şi a spus că UDMR nu este de acord cu abrogarea articolului privind la neglijenţa în serviciu şi nici cu unele modificări aduse articolului privind abuzul în serviciu.

Senatorul PSD Şerban Nicolae, unul dintre iniţiatorii modificării Codului, a susţinut că majoritatea amendamentelor adoptate provin de la CSM şi asociaţiile profesionale, afirmând că nu crede că judecătorii au vreo vină în faptul că “Parlamentul a întârziat nepermis de mult elaborarea acestor norme“, transmite News.ro.

Deputatul USR Stelian Ion a mai afirmat că, la 12 zile după condamnarea în primă instanţă a lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu, PSD modifică infracţiunea din Codul penal. El a mai spus că, dacă am fost conduşi 50 de ani de un cizmar, de ce nu am putea avea un model propus de PSD, în care “infractorii, hoţii, golanii să conducă această ţară“.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri