Partidul Social Democrat condus de Liviu Dragnea ar fi scăzut în popularitate după asaltul asupra justiției din Parlament, potrivit unui sondaj IMAS.

Dacă în decembrie 2017 PSD era cotat, într-un alt sondaj IMAS, la 32,4%, în iunie anul acesta, lună marcată de o nouă condamnare în primă instanță a lui Liviu Dragnea și de șubrezirea codului penal și a codului de procedură penală de majoritatea parlamentară, partidul ar fi ajuns, la doar 28,4% din intențiile de vot ale românilor.

ALDE, principalul aliat al lui Liviu Dragnea în acțiunea de subordonare a Justiției, este de asemenea într-o scădere de popularitate. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a pierdut 2 procente din decembrie 2017, ajungând la doar 8,6% din intențiile de vot.

Dacă ar fi acum alegeri parlamentare, cele mai multe voturi le-ar putea obține, conform IMAS, PNL, care în iunie a depășit PSD cu 0,8%. Astfel, PNL a ajuns la 29,2% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de luna decembrie anul trecut.

De asemenea, tot în creștere este, conform sondajului realizat de către IMAS, și USR, care a câștigat anul acesta aproape 3% din intențiile de vot ale electoratului român, ajungând la 11,3%.

Deși încă nu există oficial ca partid, formațiunea fostului premier Dacian Cioloș, are o intenție de vot de 8%.

UDMR se păstrează în marja sa clasică de 5%. Paradoxal este faptul că Partidul România Mare, aproape inexistent în spațiul public, mai aduna încă 2,2% din voturile românilor, în luna iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =