Caută
Close this search box.

Peștera și misiunea de salvare din Thailanda subiecte pentru muzeu și film

Complexul de peșteri din nordul Thailandei, unde 12 băieți și antrenorul lor de fotbal au fost prinși timp de mai mult de două săptămâni urmează să fie transformat într-un muzeu, relatează BBC.

Autoritățile responsabile cu salvarea copiilor au declarat că muzeul va prezenta operațiunea desfășurată, adăugând că ar fi o „atracție majoră” pentru Thailanda. Cel puțin două companii încearcă, de asemenea, să facă un film despre povestea salvării.

Grupul salvat se recuperează acum în spital. Ei vor rămâne în carantină o săptămână.

Thai Navy au publicat, de asemenea, înregistrări dramatice ale operațiunii în sine, arătând felul în care diverși experți ghidează echipa de fotbal Wild Boar prin călătoria periculoasă la suprafață.

Peștera Tham Luang este unul dintre cele mai mari sisteme de peșteri din Thailanda. Se află sub munții din jurul micului oraș Mae Sai, în nordul provinciei Chiang Rai, la granița cu Myanmar. Zona este în mare parte nedezvoltată, având facilități turistice limitate. „Zona va deveni un muzeu viu”, a declarat Narongsak Osottanakorn, guvernatorul regiunii și șeful misiunii de salvare, într-o conferință de presă. „Va fi creată o bază de date interactivă. Va fi o altă atracție majoră pentru Thailanda”. Cu toate acestea, premierul Prayuth Chan-ocha a declarat că măsuri de precauție suplimentare ar fi necesare și puse în aplicare atât în ​​interiorul cât și în exteriorul peșterii pentru securitatea turiștilor

Nu este clar dacă muzeul va fi operațional pe tot parcursul anului, deoarece este predispus la inundații grele în timpul sezonului musonului, care durează între iunie și octombrie. Ploile abundente bruște au prins băieții subteran în timp ce o explorau.

Un film de la Hollywood?

Ideile pentru a transforma misiunea de salvare într-un film sunt deja în desfășurare. Chiar înainte de a fi aduse la suprafață toate cele 13 persoane, studioul american Pure Flix își anunțaseră prezența producătorilor pe teren intervievând salvatorii pentru un potențial film. Co-fondatorul studioului Michael Scott, trăiește în Thailanda și a declarat că soția sa a crescut cu Saman Gunan, fostul membrul al marinei thailandeze SEAL, care și-a pierdut viața în timpul misiunii. „Pentru a vedea tot curajul eroic din peșteră și pentru a-i lua pe toți scafandrii, este doar un eveniment atât de atrăgător și atât de personal pentru mine”, a spus el într-un film de pe Twitter, filmat la locul de salvare. Dar, potrivit Ivanhoe Pictures din Los Angeles, ei au fost selectați oficial de guvernul și marina thailandeză pentru a dezvolta filmul.

Mass-media din SUA a citat compania spunând că filmul va fi regizat de Jon M Chu. El a fost ultimul partener al studioului Ivanhoe în regia viitoarei comedii romantice „Crazy Rich Asians”. Se fac deja preocupări cu privire la mass-media socială potrivit cărora filmul ar putea fi „spălat în alb”, concentrându-se asupra personajelor internaționale, în timp ce va submina rolul thailandezilor. Dar Chu a insistat pe Twitter că filmul nu va primi acest tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri