Caută
Close this search box.

VIDEO Planta carnivoră care te va îngrozi. Se hrăneşte inclusiv cu furnici!

planta carnivoră

Plantele carnivore au fost întotdeauna extrem de căutate și apreciate, deoarece te uimesc imediat cu sistemul lor de capturare a insectelor. Este extrem de interesant să vezi cum o plantă acționează asupra unei insecte, pe care o prinde în capcană și o folosește drept hrană.

Dar pentru a te putea bucura de această minune a naturii trebuie să știi cum trebuie să ai grijă de ea. Capcana lui Venus (Dionaea muscipula) este o plantă iubitoare de umiditate și care în mod natural crește în preajma mlaștinilor, în soluri sărace în azot. De aceea natura a înzestrat-o cu capacitatea de a prinde insecte pentru a-și asigura aportul de azot.

Dionaea are nevoie de soluri umede și ușor acide. Se dezvoltă frumos într-un amestec de mușchi uscat sau sfagnum, turbă, la care se adaugă nisip sau perlit.

Cel mai important aspect pentru această plantă este umiditatea, care trebuie să fie de cel puțin 60%, iar temperatura din timpul zilei de maxim 22-24° C, iar cea nocturnă să nu scadă sub 13 ° C.

Mare atenție, Capcana lui Venus este sensibilă la substanțele chimice și la conținutul ridicat de minerale din apă, așadar pentru udare este bine să folosești o apă filtrată sau apă de ploaie. Udarea să știi că se face regulat, menținând solul ușor umed în permanență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri