Campionul mondial Samuel Umtiti are 24 de ani, este cetățean camerunez și francez, are 1,82 m, 75 kg și joacă la celebra FC Barcelona, ca fundaș central. Copilăria sa a fost extrem de dificilă în capitala cameruneză, Yaounde, unde s-a născut ca fiu al Anniei Ngo Um şi al unui bărbat necunoscut.

Umtiti a avut de înfruntat o sărăcie cruntă în familia sa, motiv pentru care la vârsta de doi ani, în 1995, a fost încredințat definitiv unor rude care au plecat cu el în Franţa, pentru, evident, o viaţă ceva mai bună. A ajuns la Villeurbanne, lângă Lyon, unde a trăit greu.

La cinci ani s-a înscris la fotbal, la piticii formației FC Menival, iar la 9 ani, în 2002, a fost luat la Academia de Fotbal Lyon. În 2011, la 18 ani, a debutat câteva minute în prima echipă a Lyon-ului. Abia un an mai târziu a jucat un meci întreg la Lyon, echipă de la care, după alți 4 ani, în 2016, a ajuns direct la marea FC Barcelona.

Practic, căutătorii de talente (așa-zișii scouteri) de la Lyon l-au salvat de la o viață anostă și grea, atunci când l-au remarcat la Menival și l-au dus la Lyon, de unde avea să treacă la ”Barca”. (foto joburgpost.co.za)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =