Caută
Close this search box.

Prima victorie la prestigioasa Regată Henley, pe Tamisa

Așa cum MagnaNews a anunțat încă de miercuri, 4 iulie, trei echipaje masculine din cadrul lotului național al României se află în Anglia pentru a participa la prestigioasa ”HENLEY ROYAL REGATTA”, ediția 2018.

Regata, care se desfășoară sub înaltul patronaj al Casei Regale a Marii Britanii, are o vechime impresionantă, de 179 de ani și este găzduită de orașul Henley-on-Thames, din comitatul Oxfordshire, situat la 37 km sud-est de celebrul centru universitar, cultural și sportiv Oxford, pe albia râului Tamisa.

Canotajul românesc este reprezentat în Anglia de echipajele: dublu rame (2-) cu Marius Vasile-Cozmiuc și Ciprian Tudosa, dublu vâsle (2x) cu Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache, precum și opt plus unu (8+), echipaj medaliat cu bronz la Cupa Mondială de la Belgrad, alcătuit din Vlad-Dragoș Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Alexandru-Cosmin Macovei și cârmaciul Adrian Munteanu. Antrenor principal este italianul Antonio Colamonici. Antrenor federal, Dorin Alupei, fost vicecampion mondial la opt plus unu (8+). 

În cursul zilei de vineri, primul echipaj românesc intrat în concurs, dublu vâsle (2x) cu Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache, a câștigat seria sa din sferturile de finală, clasându-se pe locul 1 înaintea echipajului din Norvegia și calificându-se în semifinalele de sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri