Caută
Close this search box.

Protest împotriva adoptării Codului penal: Repetenți și infractori, nu vă vrem conducători

Protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, după ce Camera Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de cameră decizională, în procedură accelerată, proiectul de lege PSD/ALDE de modificare a Codului penal.

UPDATE 20:44 Aproape 3.000 de oameni s-au adunat la protestul din Piața Victoriei, conform HotNews.

Repetenți și infractori, nu vă vrem conducători”, strigau manifestanții.

Câteva mii de persoane protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei, nemulţumite de adoptarea modificărilor la Codul penal. Oamenii scandează lozinci împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea. Traficul a fost restricţionat, după ce manifestanţii au ocupat o parte a carosabilului.La faţa locului sunt mobilizate dispozitive numeroase de jandarmi, iar la un moment dat au existat altercaţii cu jandarmii, după ce unii manifestanţi au încercat să forţeze cordonul. Şi în mai multe oraşe din ţară se protestează, oamenii având fluiere, steaguri şi vuvuzele, transmite şi News.ro.

Protestatari sandează: „Hoţii”, „Justiţie, nu corupţie”. Jandarmii au fost mobilizaţi în număr mare, iar la un moment dat au existat altercaţii între ei şi unii manifestanţi care au încercat să forţeze cordonul.

S-a mai strigat:”Nu scăpaţi!”, ”Încă o revoluţie, singura soluţie”, ”Fără penali!”.

Pe durata protestului s-a scandat: ”Fără violenţă”,”Ieşiţi din casă că intraţi în sclavie”, spun protestatarii. Aceştia scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Demisia”, ”Nu cedăm” şi ”Corupţiua ucide”.

La Sibiu, comunitatea ”Vă vedem” a organizat o prezentare a modificărilor la Codul penal, astfel încât toată lumea să înţeleagă care sunt efectele intrării în vigoare a acestor modificări.

La Braşov, protestatarii au blocat pentru un sfert de oră o trecere de pietoni din centrul oraşului.

Modificările la Codul penal au fost adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, cu 167 de voturi „pentru”, în condiţiile în care erau necesare 165. Legea va fi spusă controlului de constituţionalitate şi apoi va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri