Caută
Close this search box.

Proteste anti-Trump în Marea Britanie înainte de vizita oficială a acestuia

O serie de manifestații anti-Trump sunt organizate în Marea Britanie înaintea vizitei de săptămâna viitoare a liderului american, reprezentând un semn de respingere a multor britanici față de acesta, informează AFP.

Organizatorii chiar visează să facă din această mișcare, numită „Carnavalul provocării”, cel mai mare raliu militant de la protestele împotriva intervenției militare americano-britanice din Irak în 2003.

Donald Trump va sosi în Regatul Unit, joi, pentru o vizită care a fost amânată pentru o lungă perioadă de timp din cauza temerii de … demonstrații. În programul călătoriei sale sunt prevăzute întâlniri cu premierul britanic Theresa May și regina Elisabeta a II-a, dar care nu vor avea loc în Londra, unde Trump va petrece în cele din urmă un timp scurt. Pentru a evita protestele? Oficial nu, dar prezența sa aproape fugară în capitala britanică ridică o mulțime de speculații. În orice caz, „credem că vor exista demonstrații uriașe împotriva Trump oriunde va merge”, a spus Chris Nineham, membru al organizației pacifiste Stop the Coalition War. „Protestul împotriva lui Trump va fi o adevărată sărbătoare a diversității de care ne bucurăm în Marea Britanie, și va trimite un semnal puternic că mesajul său de ură și divizare nu este binevenit în această țară”, a adăugat el .

De fapt, președintele american va ateriza într-o țară în care el are multe detractorii critice la adresa sa, atât privitor la politica migrației cât și la interferența în afacerile britanice, ca atunci când a distribuit un film anti-musulman transmis de un grup extremist britanic dreapta. „Există o mulțime de motive pentru a merge împotriva lui Trump”, a spus Chris Nineham, citându-i „atitudinea față de femei” sau „rasismul său împotriva musulmanilor”.

Joi, protestatarii se vor aduna în apropiere de Palatul Blenheim, o reședință impresionantă de țară în apropiere de Oxford, unde președintele american va participa la o cină formală. Se vor aduna, de asemenea, în apropierea reședinței ambasadorului american la Londra, unde Donald Trump și soția lui Melania vor petrece noaptea. Vineri, lozincile anti-Trump ar trebui să fie auzite pe marginea Chequers, reședința de țară a prim-miniștrilor britanici, la 70 de kilometri nord-vest de Londra, unde Theresa May va purta discuții cu oaspetele său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri