Caută
Close this search box.

România, record istoric: Halep şi Buzărnescu ne aduc la nivelul SUA, Germaniei şi Cehiei

După 21 de ani, două românce pot fi în acelaşi timp din nou între cele mai bune 20 de jucătoare din lume: Halep şi Buzărnescu.

FOTO: digisport.ro

Precedenta performanţă de acest gen a avut loc în 1997, când Spîrlea şi Dragomir luptau de la egal la egal cu marile vedete din sportul alb.

Victoria Mihaelei Buzărnescu din primul tur de la Wimbledon, cu Sabalenka, o aduce pe bucureşteancă pe locul 24 provizoriu. Dacă va mai lega victorii la All England Club, sportiva noastră va intra cu siguranţă în TOP 20 WTA, ceea ce ar constitui o premieră în ultimele două decenii.

Cehia, SUA şi Germania sunt singurele ţări din lume care au în acest moment două sau mai multe jucătoare între primele 20 din lume.

Pe lângă Halep, care foarte probabil va fi cea mai bună din lume şi după Wimbledon, o altă româncă va fi în TOP 20. Misiunea Mihaelei pare la îndemână în condiţiile în care aceasta pleacă mare favorită în turul secund, contra lui Katie Swan, o tânără de 19 ani , aflată pe locul 204 mondial.

Sportiva din România a jucat deja 86 de meciuri în 2018, având rezultate constant bune, care au transformat-o în jucătoarea din circuit cu una dintre cele mai spectaculoase ascensiuni.

„După mine, sunt foarte multe meciuri, doar că nu resimt oboseala și nu simt că m-aș fi pus într-o situație mai puțin favorabilă. Au fost doi ani și jumătate în care nu am jucat nici un meci, sigur că acum mă simt bine și vreau să joc cât mai multe. Mi-am păstrat puterile pentru Wimbledon”, a declarat Buzărnescu pentru Digisport.

În toamna lui 1997, Irina Spîrlea ocupa locul 7 WTA, iar Ruxandra Dragomir era pe locul 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri