Caută
Close this search box.

Scandalul Dieselgate: Germania pregătește retragerea modelelor Porsche Panamera

Autoritățile germane intenționează să dispună retragerea obligatorie a Porsche Panamera, mașinile de lux care sunt, la rândul lor, suspectate că sunt echipate cu software ce ascunde nivelul efectiv de emisii, a precizat sâmbătă săptămânalul „der Spiegel” citat de AFP.

„Agenția Federală pentru Automobile (KBA) va impune în scurt timp o rechemare obligatorie a Porsche Panamera după descoperirea unei manipulări a sistemelor de purificare a gazelor de eșapament care să conducă la o creștere a emisiilor de oxid de azot (NOx). )” dezvăluie „der Spiegel” despre aceste modele care au costat mai mult de 100.000 de euro. Autoritățile germane au comandat deja în luna mai retragerea a 60 000 de mașini Porsche echipate cu software „neautorizat”. Au fost vizate două modele emblematice ale producătorului german: 53.000 Macan și 6.750 Cayenne (4.2 litri V8) în Europa. În 2017, 22.000 de motoare TDI de 3 litri Porsche Cayenne trebuiau să fie aduse înapoi la dealeri.

Volkswagen, compania-mamă a Porsche, a recunoscut că în toamna anului 2015 au echipat 11 milioane de autovehicule diesel cu software capabil să distorsioneze rezultatele testelor de poluare și să ascundă emisii care depășesc uneori de 40 de ori standardele permise. În aprilie, un director executiv al companiei Porsche a fost închis în Germania ca parte a scandalului, după mai multe căutări – primul în marca high-end – ca parte a unei investigații pentru „fraudă” desfășurată în paralel cu alte investigații împotriva Volkswagen și a mărcii Audi.

Potrivit ziarelor germane „Bild” și „Automobilwoche”, este vorba de Jörg Kerner cel care a fost manager de motoare Porsche.

Din cauza scandalului, Porsche nu mai oferă în prezent mașini diesel de vânzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri