Caută
Close this search box.

Schimbări majore în Sănătate! Multe cabinete medicale, în pericol de a-și înceta activitatea

Ministerul Sănătății anunță schimbări o dată cu implementarea unui nou proiect de lege.

În curând, sistemul medical ar putea suferi schimbări majore, în urma unei Ordonanțe de Urgență care prevede modificarea și completarea Legii nr. 263.2004, privind asigurarea continuității asistenței medicale primare în centrele de permanență.

Aceste centre de permanență sunt forme de organizare a activității medicale în sistemul sanitar, fixe sau mobile, fără personalitate juridică, care functionează în afara programului de activitate al cabinetului de medicina de familie stabilit și prevăzut în contractul de furnizare de servicii medicale în asistența medicală primară, încheiat cu casa de asigurări de sănătate, care sunt organizate în condițiile prevăzute de lege și care asigură continuitatea asistenței medicale primare, scrie bzi.ro .

Această ordonanță prevede ca zonele și criteriile în baza cărora se înființeaza centrele de permanență sunt stabilite prin ordin al ministrului sănătății, la propunerea direcțiilor de sănătate publică și cu acordul prealabil al consiliilor locale. Totodata, este prevăzut un alineat care prevede că, dacă după înființarea centrelor de permanență acestea nu mai îndeplinesc criteriile stabilite, ele pot fi desființate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri