Caută
Close this search box.

Schweighofer continuă să defrişeze pădurile României

Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer continuă să achiziţioneze lemn care provine din mai multe parcuri naţionale de pe teritoriul României, deşi compania s-a angajat în mod public să nu facă acest lucru, a declarat, marţi, David Gehl, coordonator pentru Eurasia în cadrul ONG-ului american de mediu Environmental Investigation Agency (EIA).

“O nouă investigaţie a EIA, derulată în ultimele 18 luni, arată că gigantul Schweighofer continuă să se aprovizioneze cu material lemnos provenit din parcurile naţionale ale României, deşi a declarat public că nu face acest lucru. Compania se aprovizionează de la peste 250 de depozite de lemn şi nu are de unde să ştie de unde provin materialele”, spune Gehl.

Investigaţia întreprinsă de EIA arată că furnizorii firmei Schweighofer au transportat peste 35.000 de metri cubi de lemn provenit din parcurile naţionale Rodna şi Călimani, din ianuarie 2017 până în iunie 2018.

EIA a analizat datele de pe site-ul Inspectorul Pădurii şi a identificat peste 50 de zone de exploatare forestieră din aceste două parcuri, de unde furnizorii Schweighofer se aprovizionează în mod regulat cu lemn.

Din datele organizaţiei de mediu reiese faptul că toate companiile care se aprovizionează de la depozite terţe situate în România funcţionează la fel ca Schweighofer.

“EIA a realizat un scurt studiu pentru a obţine o imagine de ansamblu asupra lanţului de aprovizionare cu materie primă al Kronospan şi Egger – două dintre cele mai mari alte companii producătoare de cherestea din România; ambele sunt austriece şi amândouă au strânse legături de afaceri cu Schweighofer”, a mai spus Gehl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri