Caută
Close this search box.

Șoc. Medicul cardiolog curant al lui Drăgulescu: Nu există nicio reținere să participe la ”Europene”

Scandalul creat de câteva zile în jurul protestului fără precedent al multiplului campion mondial și european Marian Drăgulescu (37 de ani), pe care federația de gimnastică nu îl lasă să participe la Campionatele Europene pentru a-și apăra ultima medalie de aur cucerită chiar anul trecut, la sol (Drăgulescu fiind campion european en-titre), pare a fi lămurit de clinica și medicul cardiolog curant al gimnastului.

Acesta spune direct și fără nicio ezitare: Nu există nicio reținere să participe la Campionatul European! Iată faptele :

În luna iunie, gimnastul Marian Drăgulescu a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă și a fost tratat la Centrele de Excelență ARES, printr-o intervenție minim invazivă (o ablație). Intervenția a fost realizată de dr. Dimitrios Lysitsas, electrofiziolog în cadrul Centrelor de Excelență ARES, reputat specialist cu experiență internațională la spitale din Grecia și Marea Britanie. Ablația presupune introducerea unor catetere prin venele femurale și înaintarea lor până la nivelul inimii, în atriul stâng, unde sunt localizate cel mai adesea aritmiile complexe. Utilizând o sursă de energie, cateterele ”ard” focarele electrice răspunzător de producerea artimiei.

Gimnastul român a beneficiat de investigații amănunțite înainte și după intervenție. A fost investigat cu ajutorul unui holter EKG de patru ori după intervenția de ablație. Toate investigațiile au arătat că aritmia a fost complet tratată.

Din punct de vedere medical, domnul Drăgulescu a fost tratat excepțional, a fost monitorizat de mai multe ori decât un pacient normal, tocmai pentru că stilul său de viață, ca sportiv de performanță, impune alte condiții față de un om obișnuit. Targetul lui și al nostru este ca el să participe la Olimpiada de la Tokio în condiții optime. Am semnat un document că este apt de a face activitate sportivă de performanță și din punctul nostru de vedere nu există niciun impediment sau o reținere de a face orice activitate fizică susținută și de a participa la Campionatul European de la Glasgow” a declarant dr. Oren Iancovici, medicul cardiolog curant al sportivului și directorul Centrelor de Excelență ARES.

Aritmiile cardiace apar la sportivii de performanță dar și la oameni obișnuiți, de la copii de 4,5 ani, până la adulți. Ele nu pun viața în pericol, însă în timp pot afecta calitatea vieții și, netratate, pot duce la afecțiuni cardiovasculare mai grave. În cazul gimnasului Marian Drăgulescu, s-a optat pentru tratarea aritmiei pentru ca aceasta să nu afecteze performanțele inimii sale în viitor, iar sportivul să poată concura la capacitate maximă la viitoarele competiții sportive.

Centrele de Excelență ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie intervențională și de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate mii de intervenții, dintre care nouă în premieră națională absolută și una în premieră europeană. (foto b1.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri