Caută
Close this search box.

Soluţie de dezgheţat şoselele în sosurile din fast-food-uri, asortate la mâncare

soluţie

Sosurile pe care le consumi în fast-food-uri, atuci când mănânci cu poftă în acest gen de restaurante, sunt nimic altceva decât soluţii chimice.

Astfel, sosul de usturoi conţine 1% usturoi deshidratat şi şapte substanţe chimice. Sosul barbeque cu aromă de afumătură are 10 linguriţe de zahăr.
Sosul pentru grătar cu aromă de fum conţine şi el opt linguriţe de zahăr.

Sos de peşte are o pătrime sare, iar sosul de maioneză are 11 aditivi alimentari. Un sfert dintre sosurile de maioneză analizate conţin câte şapte substanţe chimice.

Opt din 10 dintre sosurile de maioneză conţin între cinci şi 11 substanţe chimice. Sosul de maioneză are 0,1% praf de gălbenuş de ou. Gălbenuşul de ou din sosurile de maioneză nu depăşeşte 5% din totalul conţinutului.

Pe de altă parte, şapte din 10 sosuri de maioneză conţin EDTA! Şi sosurile de salată cu aromă de iaurt conţin EDTA. Sosul mexican cu aromă de fum conţine extract de drojdie.

Sosul Taco Salsa conţin soluţie de dezgheţat şoselele. Sosul de ciuperci cu extract de ciuperci, conţine extract de legume şi arome. Mai apoi, sosul ţigănesc conţine zaharinat de sodiu, un îndulcitor sintetic de 500 de ori mai dulce decât zahărul.

Sosul vânătoresc conţine pulbere de praz, iar sosul cu aromă de hrean conţine de asemenea zaharinat de sodiu. Sosul Andalouse conţine aromă de ardei şi 1% praf de ou. Sosul iute are aromă de ardei iute şi conservanţi.

Un sfert dintre sosurile de roşii nu conţin aditivi alimentari. Opt din 10 tipuri de ketchup sunt realizate din pastă de tomate. Dar există şi ketchup cu aromă de tomate, sucraloză şi conservanţi.

Un sos de roşii analizat de APC conţine monoglutamat de sodiu şi sare de lămâie. Jumătate dintre ketchup-urile sau sosurile de roşii analizate conţin câte două tipuri de conservanţi, în timp ce două din 10 tipuri de ketchup conţin câte şase aditivi alimentari!

Sosurile de soia sunt soluţii de saramură cu gust de soia. Jumătate dintre sosurile de soia analizate conţin între 16,5% şi 22,3% sare. Un sos de soia analizat conţine 10 linguriţe de zahăr! Altul are proteină hidrolizată din soia, iar altul trei potenţiatori de gust şi aromă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri