Caută
Close this search box.

Suntem praf la handbal masculin, am ratat calificarea și la ”europenele” de tineret

La nivel de seniori am fost de 4 ori campioni mondiali la handbal, ultima oară în 1974, însă de contat nu mai contăm din 1990, când am obținut un ”bronz” mondial în fosta Cehoslovacie, sub bagheta marilor antrenori Cornel Oțelea și Valentin Samungi. Nu că nu mai luăm medalii, dar nici măcar nu ne mai calificăm la turneele finale ale campionatelor mondiale.Ei bine, la fel se întâmplă și la tineret, unde tocmai am ratat calificarea în grupele principale ale ”mondialului” masculin.

Așadar, naţionala de handbal masculin tineret a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Suediei, cu 40-31 (17-16) în ultima partidă din grupa A, la Campionatul European din Slovenia. Chiar dacă nu mai contează absolut deloc, mai notă aici că Alexandru Ionescu, 7 goluri, şi Călin Căbuţ, 5, au fost principalii realizatori ai României.

În cealaltă partidă din grupa A, Germania – Islanda 25-25. Rezultatele României: 29-19 cu Islanda, 25-30 cu Germania şi 31-40 cu Suedia. Cu 2 puncte am încheiat grupa, nota bene, pe ultimul loc, nici vorbă nemaifiind de calificarea în grupele principale, undemerg doar primele două clasate, adică germania și Islanda (culmea, învinsa noastră)!

Condiții în care va trebui să ne mulțumim cu meciurile pentru locurile 9-16. Din faza celor două grupe principale, primele două echipe vor disputa apoi semifinalele, în 27 iulie, iar finalele pentru medalii vor avea loc în 29 iulie.

Campioană europeană en-titre este Croaţia.România nu există, practic, la această categorie de vârstă. Cum nu mai există nici la seniori, de multă vreme. Ne salvează handbalul feminin, de ani buni ! (foto prosport.ro)

Un răspuns

  1. Si n-a trecut prea mult timp si s-a indurat muza de dumneata si ti-ai raspuns singur, singurel, la ineptiile din articol. Daca inlocuiesti personajul Halep cu personajul colectiv ‘echipa nationala’ de handbal masculin a Romaniei in articolul ‘Suporteri adevărați și muhaiele’ esti mai mult decat o muhaia!? Nici cu gandul nu gandesti cand iti apare oglinda in fata. Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai …. personaj din tara!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri