Caută
Close this search box.

Tăriceanu îl lasă în offside pe Dragnea: Ar fi exagerat în legătură cu intenţia liderului ALDE de a-l suspenda pe Iohannis

Tăriceanu l-a lăsat pe Dragnea în offside. Cel puţin aşa se pare după plecare liderului ALDE din ţară, înainte de anunţata discuţia în care trebuia decisă ori nu suspendarea lui Iohannis.

Au vorbit concret ori nu cei doi lideri ai coaliţei despre suspendarea preşedintelui? O întrebare care aşteaptă încă răspuns.

Liviu Dragnea, liderul PSD, sugera că este foarte posibil ca luni, după o întâlnire cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, să se decidă demararea procedurii de suspendarea a președintelui Iohannis, însă iată că nu mai are loc nicio întâlnire. Tăriceanu și-a delegat atribuțiile de președinte al Senatului lui Adrian Țuțuianu (PSD) Adrian pentru perioada 9 – 11 iulie, conform Monitorului Oficial.

UPDATE: Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, aprecizat că că ședința de luni a coaliției în care Liviu Dragnea voia să discute despre suspendarea pre;edintelui Iohnnis nu va mai avea loc. Anunţul vine dup[ ce Călin Popescu Tăriceanu și-a delegat atribuțiile de președinte al Senatului pentru a pleca în vacanță.
Planurile lui Dragnea privind suspendarea lui Iohsnnis se lovesc de ezitările liderului ALDE și de lipsa de susținere parlamentară, arată HotNews, care citează surse politice.

Această mişacare suprinzătoare a lui Tăriceanu are loc în contextul presiunilor făcute de Liviu Dragnea, liderul PSD, pentru declanșarea procedurilor de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis pe motiv că nu a revocat-o încă din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Surse politice susțineua că Tăriceanu ar urma să plece din țară, dar nu e clar de ce ar face asta în plină sesiune parlamentară, mai ales că Senatul nu a comunicat vreo vizită externă în mod oficial, arată G4media.

Conform comisarul.ro, Tăriceanu ar fi pleacat de sâmbătă în concediu în Italia.

“Eu am discutat acum cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că, din punctul meu de vedere, suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă pentru că, dacă doar stăm şi ne plângem, nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite un alt consilier prezidenţial să ameninţe un alt judecător CRR, o fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători la ÎCCJ”, a declarat, joi, Liviu Dragnea.

Însă Dragnea ar exagerat cu  declarația ăn care anunţa că  luni va fi luată o decizie în privința suspendării în coaliția PSD-ALDE. “Şi domnul Tăriceanu a spus că este de acord şi că trebuie să analizăm foarte serios zilele astea şi că luni trebuie să luăm o decizie: da sau nu”.

Surse apropiate convorbirilor dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au declarat însă pentru G4Media că cei doi nu au abordat în discuția de joi subiectul suspendării președintelui Iohannis, ceea ce contrazice anunțul lui Dragnea, care a spus public că a vorbit cu șeful ALDE despre suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri