Caută
Close this search box.

Tăriceanu nu exclude amnistia şi graţierea, care n-ar fi date pentru Dragnea

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, afirma, la TVR, că informaţiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti acum o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistia şi graţierea unor fapte penale au fost “aruncate în presă”, iar “foarte mulţi muşcă subiectul”.

El spunea că s-a interesat şi că pe ordinea de azi a şedinţei de marţi a Guvernului nu se află o asemenea ordonanţă. Însă Tăriceanu nu exclude ideea unei amnistii şi a unei graţieri

Tăriceanu afirmă că Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere s-a mai dat pe vremea Guvernului Năstase, iar ideea nu este de neconceput, dar o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

Primul lucru pe care vreau să îl remarc este că această idee a unei amnistii şi a unei graţieri nu ar fi de neconceput. De ce? S-a mai făcut în România, e adevărat, cu foarte mulţi ani în urmă, 2002 sau 2003. O astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu. Unii spun că nu este oportună pentru că imediat se personalizeză discuţia şi se trece la evocarea numelor persoanelor care ar beneficia de o astfel de măsură. Ca să nu lungesc vorba, se spune: «cel care ar beneficia este preşedintele PSD, Dragnea». Suntem oare capabili să lăsăm această problemă de personalizare o clipă deoparte, nu o excludem din discuţie, şi abordăm puţin altfel problema?”, a declarat Tăriceanu la TVR, citat de News.ro.

El a mai spus că s-a interesat şi că pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Guvernullui nu se află o asemenea ordonanţă.

Tăriceanu a declarat că şedinţa Guvernului are loc marţi, şi nu miercuri sau joi, cum se întâmplă în mod obişnuit, pentru că trebuie adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pe mediu, ca să pună în acord o Directivă europeană, iar acesta e motivul pentru care şedinţa a fost programată azi.

Luni au avut loc întâlniri între membrii Coaliţiei, iar în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Guvernul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea şi amnistierea unor fapte penale.

Un răspuns

  1. Iohannis a invitat-o pe Dancila la Cotroceni(…)––____–– total nesimtit acest malai-mare, dupa cate a zis despre veorica, insa lasitatea sa este si mai mare, spera ca o va imbuna pe aceasta si va trece de partea sa, sau -macar- va ramane neutra…Insa veorica este deja unsa cu mai toate alifiile lui dragOrca, asa ca il scarpina intre coarne pe hipopotam, insa NU UITA nicidecum afronturile teribile pe care i le-a adus acesta( „inalta tradare de tara, etc.- chiar daca este valid!), asa ca in urmatoarele zile , hipopotamul va fi trantit rau de tot…Nu s-a facut azi, pentru ca scenariul este cam asa: veorica nu vrea sa para a fi papusa lui dragOrca, si tine la demnitatea ei de aparent-p.-ministru, asa ca o tin pe „nu” si „nu” dar la urmatoarea sedinta, tot fara „cestiuni arzatoare” pe rol, vor vota in viteza si in bloc, si amnistia si gratierea si suspendarea, iar razbunarea ei va fi si mai completa, totul va arata ca si cum ea insasi l-a pleznit pe hipopotam, iar intreaga opereta va arata exact cum spune taratzeanu, „gratiere pentru oamenii nevinovati si nicidecum pt. dragOrca”, iar dragOrca se va multumi -ca deobicei- sa rada in mustatza, de cacialmalele trase…
    2-
    Sedinta de Guvern s-a incheiat fara amnistie si gratiere. Joi urmeaza o alta pentru „acte care nu suporta amanare”(…)____––____ cu atatia oameni nevinovati prin puscarii(!!!) nu cred ca alt act atat de imperios de aplicat, poate fi altceva in afara amnistiei si gratierii, iar -ca la circ- cu viteza si nebagare de seama de la public, va fi trecuta si suspendare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri