Caută
Close this search box.

Teodorovici îl ameninţă pe Mişa cu demiterea, dacă nu-i ia banii de la Iohannis. ANAF aruncă «pisica moartă» în curtea Finanţelor

teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor îl ameninţă cu demiterea pe Ionuţ Mişa, preşedintele ANAF. Motivul: Fiscul n-ar fi început demersurile prin care statul să reintre în posesia unui imobil din Sibiu care i-a aparţinut, pentru o perioadă, preşedintelui Klaus Iohannis.

Eugen Teodorovici, a declarat că îi trimite o solicitare preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ionuţ Mişa, să îi spună ce acţiuni au fost întreprinse în privinţa locuinţei pierdute în instanţă de soţii Iohannis şi, în cazul în care acesta nu îi va răspunde în cursul zilei de vineri, nu va mai avea calitatea de subordonat al său, conform stirileprotv.

Această „sarcina” i-a fost trasată lui Teodorovici de către Liviu Dragnea, liderul PSD, prin intermediul ziariştilor.

Ar fi nevoie de această procedura pentru ca lui Iohannis să-i fie cerută chiria de 1,2 milioane de lei încasată pentru acel spaţiu, explică ministrul Finanţelor. Numai că şeful Fiscului îl contrazice pe ministru.

„Am vorbit cu colegii de la ANAF, cu domnul Mişa nu am apucat, dânsul nu a fost o perioadă la minister, la locul de muncă, a avut o perioadă de concediu. Mi s-a trimis un document în care (se spunea) „da, am trimis”, m-am uitat şi am văzut că au trimis, de fapt, o solicitare de radiere a familiei Iohannis din Cartea Funciară. Trebuie să facă acum o solicitare oficială către Cartea Funciară prin care să ceară practic ca acel imobil să fie al statului. Dacă spun că da, în ziua doi e notificarea sumei de plată, dobânzi şi cu ce mai este acolo. Acţiunea este făcută în 2016, eu am întrebat dacă s-a făcut astăzi această acţiune direct la Cartea Funciară şi mi-a trimis aceea veche, care este către Cartea Funciară, dar nu de înregistrare, ci de radiere a familiei Iohannis”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, citat de Digi24.

În replică, Ionuţ Mişa (foto), preşedintele ANAF, spune că ministerul este cel care trebuie să-i trimită titlul de proprietate în baza căruia să poată face executarea.

ANAF-ul este un organ de executare, el nu poate executa decât în baza unui titlu. Dacă ANAF-ul va primi o adresă scrisă şi un mandat de la Ministerul de Finanţe să execute (…) eu vă asigur 100% că se vor îndeplini toate cerinţele legale”, a fost răspunsul lui Ionuţ Mişa, preşedintele ANAF.

„Îi întreb public”

„Eu îl întreb şi acum pe domnul Misa, care este preşedintele ANAF, dacă această instituţie, precum şi uneori Ministerul de Finanţe, au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis. Îi întreb acum, public, dacă au atât de mulţi bani la buget şi nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală, dacă sunt prea mulţi bani şi nu mai au loc în cuferele de la Trezorerie sau de la domnul Mavrodin„,  spunea Liviu Dragnea în faţa camerelor de luat vederi, la începutul lunii iulie.

(Valentin Mavrodin, fost şef al Trezoreriei, actual secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice – n.n.)

Îi întreb şi eu, nu vreau să îi întreb la telefon, îi întreb public, pentru că este o întrebare pusă de multe ori, pusă în studiourile de televiziune, la care văd că nu răspunde nimeni. E făcută şi plângerea penală împotriva domnului Iohannis şi nu numai, bineînţeles o minge de ping pong între DNA, Parchetul de la Sibiu şi apoi la DNA, pentru că le e frică…”, arăta Dragnea.

Un răspuns

  1. Băi bagabonților,pe negoiță primarul sectorului 3 are o datorie uriașă la statul vostru paralel de 79 de MILIOANE DE EURO,din vanzarea apartamentelor si nu a plătit inpozitul la stat de cca.3-4 ani,si asta-i unul dea-l vostru PENALILOR!
    Si ca ăsta aveți o groază în partidul infractorilor si in parlament,dar nu se pune,dați pentru voi ordinarilor armistie fiscală!
    JEGOSILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri