Caută
Close this search box.

Thailanda: Băieții salvați din peșteră vor avea prima apariție publică

Cei 12 băieți thailandezi și antrenorul lor de fotbal, salvați dintr-o peșteră inundată, vor face prima lor apariție publică miercuri, când vor organiza o conferință de presă televizată la Chiang Rai, la nivel național, relatează Reuters.

Băieții, cu vârste între 11 și 16 ani, și antrenorul lor de 25 de ani au declanșat un efort internațional de salvare după ce au fost prinși în interiorul complexului de peșteri Tham Luang din Chiang Rai. Băieții și antrenorul lor au fost în spital în Chiang Rai de când au fost salvați.

Guvernul thailandez va aloca 45 de minute de emisie pe „Thailanda Moves Forward” pentru conferința de presă a echipei de fotbal. Spectacolul, care va fi înregistrat la sala provincială din Chiang Rai la ora 6:00, ora locală, după imnul național de seară, va fi de asemenea difuzat live pe zeci de canale. Unele personalități ale televiziunii thailandeze au glumit că băieții vor ajuta la evaluarea emisiunii de televiziune, care este de obicei rezervată conversațiilor monotone despre performanța guvernului militar. „Aceasta este povestea pe care toți thailandezii doresc să o audă. Nu opriți-l, nu-l puneți pe mute!”, a glumit un prezentator VOICE TV, o televiziune care adesea critică guvernul militar.

Operațiunea de salvare a echipei de fotbal a atras atenția mass-mediei la nivel mondial și sute de jurnaliști pe situl operațiunii Mulți jurnaliști au plecat după ce ultimii patru băieți și antrenorul lor au fost scoși în siguranță săptămâna trecută. Dar orașul somnoros, din nordul Chiang Rai, a dat startul acțiunii din nou miercuri, înainte de apariția mult așteptată a băieților.  La Aeroportul Chiang Rai, un ecran de întâmpinare a vizitatorilor arată un desen animat al grupului cu salvatorii și cuvintele: „Eroii noștri”.

Băieții, antrenorul lor și unii salvatori vor fi întrebați o serie de întrebări atent examinate depuse de jurnaliști în avans, au spus oficialii. Ei au cerut mass-mediei și publicului să respecte intimitatea băieților după ce au fost evacuați, citându-și preocupările legate de impactul brusc al atenției mass-media asupra sănătății mintale a băieților. „Mass-media știe că copiii se află într-o situație dificilă, au depășit pericolele și dacă pui întrebări riscante, atunci ar putea încălca legea”, a declarat Tawatchai Thaikaew, secretar permanent adjunct al Ministerului Justiției, reporterilor. „Nu știm ce răni poartă copiii în inimă”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri