Caută
Close this search box.

Tomac despre suplimentul bugetar pentru Cultură: Ivașcu – incapabil să gestioneze Anul Centenaruui

eugen tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, critică ordonanţa de urgenţă privind programul de investiţii în domeniul culturii, menţionând că aceasta nu prevede de unde provin banii, când vor fi alocaţi şi despre ce obiective culturale este vorba şi solicită, în acest context, demisia ministrului George Ivaşcu.

„Istoria vă va condamna pentru înaltă trădare. PSD parcă a uitat că este la guvernare şi a intrat în logica unei campanii electorale premature. În loc să se ocupe de treburile ţării, Daddy & company a început să împartă promisiuni (a se citi minciuni), în stânga şi în dreapta. Dacă până acum lansau vorbe în eter, acum au trecut la o propagandă înscrisă în ordonanţe de urgenţă, care cuprind prevederi golite de conţinut. În şedinţa de Guvern de joi, premierul Viorica Dăncilă a anunţat emiterea unei ordonanţe referitoare la aprobarea ‘Programului de investiţii în domeniul cultural’. Ar fi vorba despre un miliard de euro pentru achiziţia de monumente istorice şi construirea de obiective culturale. Nicăieri în ordonanţă nu se prevede de unde vin aceşti bani, când vor fi alocaţi, despre ce obiective culturale este vorba. Se spune doar că va fi un program multianual (nu este cuprinsă nici măcar perioada în care se va desfăşura acest proiect)”, a scris Eugen Tomac, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta a menţionat că, în schimb, în comunicatul Ministerului Culturii se spune că ordonanţa este în acord cu strategia culturală votată la Congresul PSD.

„Cine să vă creadă că aceşti bani vor ajunge vreodată în investiţii pentru cultură? Actualul ministru, George Ivaşcu, s-a dovedit total incapabil să gestioneze Anul Centenarului, îngropând cel mai important eveniment din istoria României. Oare această ordonanţă nu este o diversiune ‘culturală’ pentru a ascunde incapacitatea ministrului Ivaşcu de a gestiona Centenarul? Oare nu se încearcă ascunderea sub preş a celui mai mare eşec de ţară, din ultima sută de ani? Istoria vă va condamna pentru înaltă trădare şi veţi trăi cu acest supliciu, peste veacuri. De aceea, poate nu este prea târziu, PMP cere, din nou, DEMISIA ministrului Culturii, George Ivaşcu”, a spus Tomac.

Guvernul a aprobat, joi, prin ordonanţă de urgenţă, programul de investiţii în domeniul culturii, pentru implementarea căruia va fi alocată suma de un miliard de euro. Banii sunt alocați pentru a susține derularea proiectelor destinate Anului Centenar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri