Caută
Close this search box.

Uluitor: ”Ceea ce face Simona Halep ar trebui să fie ilegal”

Fosta mare jucătoare de tenis, americană de origine cehă, Martina Navratilova (61 de ani), una dintre cele mai valoroase – dacă nu chiar nr.1 – din istoria „Sportului Alb”, s-a arătat șocată atunci când a aflat că românca Simona Halep a reușit în acest sezon să câștige, atenție, peste  50% din game-urile pe care le-a jucat contra serviciului.

Greu de crezul, dar adevărat. Acest procentaj pare de-a dreptul neverosimil. Simona Halep se poate lăuda, așadar (deși ea nu se laudă niciodată) că a reușit să câștige mai mult de jumătate din game-urile în care nu a servit.

Profund impresionată de această statistică a fost, între multe alte persoane, Martina Navratilova, care a spus la BBC, evident în glumă: „Ceea ce face Simona Halep ar trebui să fie ilegal”.

Martina Navratilova a câștigat în întreagasa sa carieră, între 1978 și 1990, numai la simplu,  18 titluri de Mare Șlem, la toate cele 4 mari turnee ale lumii. Numai la Wimbledon ea a cucerit 9 trofee, îinclusiv cele din ”extremele” intervalului, la edițiile 1978 și 1990. Ea a mai cucrit alte 31 de titluri de Grand Slam la dublu, primul în 1975, iar ultimul în 1990. E considerată una din cele mai valoroase jucătoare din istoria tenisului feminin.

Tot Navratilova, care și-a exprimat astfle admirația față de Simona Halep, a stat timp de 332 d săptămâni pe locul 1 mondial WTA la simplu, precum și 237 de săptămâni la dublu, perioade în care 200 săptămâni a fost lider atât la simplu, cât și la dublu. (foto tennisworldusa.org)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri