Caută
Close this search box.

Universitatea Vasile Goldiș din Arad pregătește un transfer imobiliar. Lista imobilelor care vor trece din patrimoniul universității la un ONG

Publicația Special Arad a publicat o investigație prin care dezvăluie un tun imobiliar pus în scenă de Consiliul de Administrație al Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.

Potrivit ziariștilor arădeni, instituția de învățământ privată este controlată de de familiile Ardelean-Cotoraci. Pentru început, universitatea pregătește un transfer a zece proprietăți imobiliare, clădiri impunătoare din municipiu și alte localități din județ, care în curând vor fi mutate – cu acte în regulă, adică la Cartea Funciară – din proprietatea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în proprietatea Fundației Universitare „Vasile Goldiș” din Arad.

Această „inginerie” ne face să ne întrebăm de ce CA-ul a decis să mute, prin donație, cele zece proprietăți imobiliare, de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” la Fundația Universitară „Vasile Goldiș”. Iar răspunsul acestui transfer ar putea fi că de pe universitate nu puteau fi vândute aceste proprietăți, în vreme ce de pe fundație se poate. Ba mai mult, fundația aflându-se sub un alt statut, proprietățile nu pot fi „atacate” de către Finanțe (și chiar auzim că sunt mișcări de trupe din cauza unor datorii de sute de mii de euro… ). Cine le va cumpăra ulterior, de pe fundație, nu știm… poate tot ei, dar cu siguranță valoarea acestor proprietăți este una destul de mare, de ordinul a zeci de milioane de euro. Însă, subliniem, ideea rămâne: multe trebuie vândute pentru a fi salvată instituția, mai precizează publicația citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri