Caută
Close this search box.

Vieți mai dure ca în filme: istoria tulburătoare a lui Paul Pogba

”Uriașul” de 25 de ani al lui Manchester United, Paul Labile Pogba (1,91 m), a ajuns campion mondial cu naționala de fotbal a Franței după o copilărie extrem de dură.

Actualul elev de la club al lui Jose Mourinho s-a născut în Lagny-Sur-Marne, una dintre cele mai dure suburbii ale Parisului, la peste 30 de kilometri de marea capitală, acolo unde lupta pentru supraviețuire durează 24 de ore pe zi, iar celor  mai slabi de înger nu li se recomandă să ajungă nici măcar … în trecere !

Tatăl lui Paul, pe numele său Fassou, venea tocmai din Guineea, în vreme ce mama sa, Yeo Moriba, provenea din Congo. Ambii au fugit literalmente din centrul Africii, pe la începutul anilor 90, în timpul marii crize a refugiaţilor, pentru a asigura o viață cât de cât acceptabilă copiilor pe care îi aveau ori și-i doreau. În 1993 a venit pe lume al treilea lor fiu, Paul Labile, viitorul campion mondial, într-o perioadă de mari greutăți și sărăcie pentru părinți.

Însă venirea lor în Franța a fost marcată de uriașe sacrificii. Fassou şi Yeo i-au lăsat la Conakry, cu bunicii, pe gemenii Florentin şi Mathias, fraţii mai mari ai lui Paul, care au ajuns şi ei fotbalişti, dar la nivel de echipă naţională ambii joacă pentru țara de origine a tatălui, Guineea.

Paul a fost conceput şi născut pe teritoriul Franţei, la Lagny-sur-Marne, iar asta numai pentru ca frații săi pentru ca Fassou şi Yeo Moriba să poată obţine permis de şedere permanent, lucru care, finalmente, s-a și realizat.

Traseul fotbalistic al lui Paul Labile Pogba este alcătuir din echipe mici, precum Roissy-en-Brie, Torcy și Le Havre, urmate de ”uriașele” Manchester United (2009-2011 și 2016-prezent și Juventus Torino (2012-2016). (foto metro.co.uk)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri