Caută
Close this search box.

Pianistul Dan Grigore împlinește 75 de ani

Pianistul Dan Grigore sărbătorește și 75 de ani de viață, pe care îi împlinește pe 6 august 2018.

”Îmi trag sufletul după un concert destul de greu la Cannes, unde era o căldură foarte mare și o mare umezeală. Am cântat într-un spațiu deschis, în coasta zidului unei catedrale cu Orchestra din San Remo concertul Imperialul de Beethoven cu prietenul vechi, aproape pot să spun fratele meu de cruce, Misha Katz, care a devenit directorul festivalului de vară Nuits Musicales du Suquet de la Cannes. Am avut succes, am avut cronici foarte entuziaste și ecouri foarte entuziaste. Acum sunt în pragul acestei aniversări și vreau să-mi rup o bucată de vacanță – cred că toți o merităm din când în când”, a declarat Dan Grigore pentru romania-musical.ro.

Anul acesta, Dan Grigore a sărbătorit 60 de ani de carieră, moment pe care l-a marcat printr-un concert de gală la Ateneul Român, alături de Filarmonica ”George Enescu”.

Dan Grigore s-a născut pe 6 august în București. Pianist, profesor universitar, eseist, Dan Grigore este un reper de necontestat în spaţiul cultural din ultima jumătate de veac. Din cauza constantului său non-colaboraţionism, regimul comunist a făcut eforturi constante pentru a-l marginaliza. A concertat alături de mari nume, în prestigioase săli de concerte din întreaga lume. Dirijorul Sergiu Celibidache spunea despre el: „Extraordinar ! Eşti printre cei mai mari din lume!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri