Caută
Close this search box.

Marea Azov devine lac rusesc dacă Ucraina nu acţionează

marea azov

Situația militaro-politică din zona Mării Azov rămâne extrem de critică. Dacă Ucraina nu ia măsuri, marea va deveni pur și simplu ”lac rusecs”, a declarat expertul militar britanic, colonelul in retragere Glen Grant, postului de televiziune ucrainean Espreso.TV.

Potrivit lui Grant, dacă nu se va recurge la măsuri clare pentru a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a țării, starea de lucruri în partea de sud a Ucrainei va continua să se deterioreze.

El a menționat mai ales situația portului Mariupol.

„Orașul este pur și simplu blocat din punct de vedere comerical. Pentru că Rusia oprește navele care merg la Mariupol, oamenii de afaceri vor începe să faca altceva. La urma urmei, nimeni nu vrea să piardă timp și bani.

Ei pur si simplu vor schimba domeniul de activitate. Este o tactică (a rușilor – n.r.): ei de fapt suprima orice activitate comerciala in scopul transformarii acelei parti a Mării Azov în ”lac rusesc”. De fapt, așa și va fi în cazul în care Ucraina nu va lua niste masuri.

Marea Azov ve deveni ruseasca, ceea ce inseamna ca si teritoriul între Marea Azov și Crimeea va deveni tot rusesc“, – a explicat expertul.

După asta, următorul obiect al blocadei va fi „teritoriul dintre Crimeea și România”, afirma colonelul Grant.

„Începe jocul în care vor încerca să blocheze accesul la Odesa … Este evident că acest lucru va fi următorul pas al rușilor“, – a spus colonelul.

Un răspuns

  1. Actiunile rusilor mi se par co-Rekte. Ucraina nu este un stat, este o republica din cadrul URSS, creata de Stalin si fara nici o legatura cu insignifiantul popor al lui Taras Bulba si al cazacilor de pe Don. Ucraina, chiar si ca stat (am indoieli ca este in stare sa organizeze si sa sustina financiar o asemenea de antitate) va fi pe veci esuat fara sprijinul politico-economic-consistent al Rusiei.
    Ce au incercat actualul presedinte al Germaniei si refulatul republican cu parul vesnic alb prin „maidan” a fost doar distrugerea acestui firav „anus impotriva naturii” care se numea impersonal si fara justificare „Ucraina”.
    Ei nu au dorit pentru aceste 80 de milioane de forme de viata primitive decat preservirea, aservirea si ocuparea economica, avand cel mai „ilustru” (este superlativ) mod de se putea recrea, iata ca o natie reala fara a se insista pe realitatile reale precum numarul rusilor din spatiul numit incorect Ucraiana, nevoile lor imediate si de perspectiva, aspiratiile sau frustarile lor referitoare la momentul in care cea mai activa republica a fostei URSS isi trada cetatenii si ii lasa forewer pe mana unor uzurpatori.
    Acest mult-numit stat, cu ministri apartinand altor state (ocupante), aflat perpetuu in pragul „comunei din Paris”, cu indivizi care incearca supravietuirea la fel ca pe insula lui Papillon, probabil, va reveni in matca lui fireasca, se va intregi si se va putea in sfarsit afirma ca acolo exita cetateni cu drepturi si obligatii.
    Ca o paranteza, ce incearca decadenta neoliberala in Georgia va fi scurt si sortit pieirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri