Caută
Close this search box.

Japonia se pregătește de un alt dezastru meteorologic: prognoza unui taifun care ar putea afecta Tokyo

Japonia se pregătește de ploi abundente și de vânturi puternice, progrozate pentru miercuri, pentru că un taifun puternic amenință să ajungă pe uscat în apropierea capitalei Tokyo, cea mai recentă furtună care lovește Japonia în ultimele luni, informează Reuters.

Taifunul „Shanshan”, după numele unei fete chinezești, este în prezent un taifun de categoria 2 dar este de așteptat să slăbească puțin din intensitate în timp ce se apropie de partea estică a insulei principale Honshu din Japonia și de Tokyo în primele ore ale zilei de joi.

Agenția Meteorologică din Japonia a avertizat că Tokyo și zonele înconjurătoare ar putea fi lovite de ploi de până la 350 mm în 24 de ore până joi și de  vânturi puternice cu o viteză de 180 km/h.

Shanshan este de așteptat să se miște extrem de încet, poate chiar cu 15 km/h, ceea ce înseamnă că ploaia intensă poate cădea în zonă pentru o perioadă îndelungată.

După ce a lovit zona de lângă Tokyo, furtuna este așteptată să lovească partea de nord-est a Honshu înainte de a slăbi la puterea de furtună tropicală și de a ieși în Pacific. Vestul Japoniei, situl inundațiilor mortale din iulie, va fi cruțat.

Japonia a fost lovită de o serie de dezastre meteorologice, acestea lovind unul după altul de la începutul lunii iulie, incluzând un val de căldură care a înregistrat temperaturi de până la 41,1 grade Celsius și a ucis cel puțin 132 de persoane începând cu 5 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri