Caută
Close this search box.

Venezuela: puterea acuză opoziția de „atacul” cu drone

Adunarea Constituantă a Venezuelei va începe miercuri un proces de aducere în fața justiției a membrilor de opoziție acuzați că ar fi fost implicați în presupusul „atac” cu drone asupra președintelui Nicolas Maduro, a declarat marți adunarea cu puteri nelimitate, informează AFP.

Președintele Adunării Constituante, Diosdado Cabello, a convocat o sesiune ce avea o singură activitate pe ordinea de zi, aceasta fiind „eliminarea imunității parlamentare pentru deputații implicați” în „atacul“ împotriva lui Nicolas Maduro.

Potrivit autorităților venezuelene, două drone fiecare încărcată cu un kilogram de C4, un exploziv militar puternic, a explodat în apropierea tribunei în timpul unei parade militare în Caracas, sâmbătă, rănind șapte soldați.

Concomitent cu anunțul Adunării Constituante, Maduro l-a acuzat pe adversarul său politic, Julio Borges, fostul președinte al Parlamentului, aflat în prezent în exil, de „atacul” care l-ar fi vizat pe președintele Venezuelei, conform argumentelor chiar ale lui Nicolas Maduro.

Julio Borges este una dintre cele mai renumite figuri ale opoziției venezuele. Președintele Maduro l-a acuzat pe Borges și pe deputatul opoziției, Juan Requesens, că s-au implicat în „bombardament” într-un discurs lung emis de posturile de radio și televiziune oficiale.

Partidul de opoziție al lui Requesens, Primero Justicia, a anunțat că deputatul și sora lui au fost arestați marți de serviciul de informații venezuelean, Sebin. „Deputatul Juan Requesens și sora lui Rafaela au fost capturați și bătuți de 14 bărbați din Sebin”, a declarat Primero Justicia pe contul său de Twitter.

Imediat după incident, Maduro a citat și acuzat surse „finaciare” neidentificate care locuiesc în Statele Unite pentru acest „atac”. Ulterior a dat vina pe forțele de „ultra-dreapta“, referindu-se astfel la opoziția din Venezuela. El l-a numit, de asemenea, pe Juan Manuel Santos, președintele columbian care a predat marți puterea succesorului său Ivan Duque.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri