Caută
Close this search box.

Codrin Ştefănescu: Dacă PSD/ALDE va avea candidat comun la prezidenţiale, ia totul din primul tur

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, o nouă declaraţie propagandistică.

El susţine că Liviu Dragnea şi Călin Popescu -Tăriceanu, liderii coaliţiei PSD/ALDE, vor anunţa pe 15 octombrie dacă vor avea candidaţi separaţi la alegerile prezidenţiale. Sau, după cum spune tot Ştefănescu, dacă cele două partide vor avea un candidat comun., acesta ”va lua totul din primul tur”. Declaraţia sa pare, cel puţin în acest moment, mai mult o petardă propagandistică.

Vor fi două variante pe care mergem şi vom face un raport pe data de 15 octombrie. Varianta PSD candidat, ALDE candidat şi varianta PSD+ALDE – candidat la comun.

În momentul de faţă facem analize foarte serioase la nivelul fiecărei organizaţii fiecărei localităţi, fiecărui oraş. Noi pe 15 octombrie vom avea un rezultat final dacă varianta candidaţi separaţi e mai bună şi în finală unul dintre candidaţi dă voturile celuilalt sau candidat comun, care va lua totul din primul tur”, a declarat Codrin Ştefănescu, la Romania TV.

Liviu Dragnea, liderul PSD, anunţa, la 22 iulie, tot la RTV, că PSD şi ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale, candidat care ar putea fi de la PSD sau de la ALDE, Liviu Dragnea precizând că analiza a început deja, separat, în cadrul celor două formaţiuni. „Candidatul (la alegerile prezidenţiale -n.r.) va fi desemnat după o analiză foarte serioasă şi riguroasă, şi nu pe orgolii. Şi este posibil candidat unic. Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o pitrocim foarte bine şi vom vedea care e varianta cu cea mai mare şansă de reuşită. Va fi o decizie raţională, nu bazată pe orgolii, pe dorinţe găunoase, ci pe dorinţa de câştig. Pentru noi e important ca Alianţa PSD-ALDE să câştige prezidenţialele. Ori va avea candidat propriu. Lăsăm această variantă deschisă în analiză, poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE”, a declarat Dragnea.

Călin Popescu-Tăriceanu susţinea marţi, la Antena3, că nu îl sperie candidatura la preşedinţie, dar nici nu se află într-un moment în care să fie “mânat de o ambiţie nemăsurată”. El afirma însă că pasul următor după funcţia de prim-ministru este cea de preşedinte, iar acesta nu este un lucru care să nu îl preocupe.

2 răspunsuri

  1. Un prostanac naiv care crede ca se va repeta povestea .Daca vor obtine 33 % candidatul lor sa spuna bogdaproste !

  2. mda! e posibil, daca chemati iar la vot toti mortii din cimitirele din sudul tarii, sa luati un neverosimil de mare 12%!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri