Caută
Close this search box.

Demografia lovește armata niponă: Japonia va crește vârsta maximă pentru noii recruți pentru a stimula rândurile militare în scădere

Planurile militare ale Japoniei vizează creșterea vârstei maxime pentru noii recruți, în încercarea de a face față unui număr scăzut de potențiali soldați din cauza ratei scăzute a natalității și a populației ce îmbătrânește rapid, informează Reuters.

Vârsta maximă pentru personalul înscris și solicitanții ofițerilor subordonați va fi crescută la 32 de la 26 de ani de la 1 octombrie pentru a asigura o „aprovizionare stabilă a personalului forțelor de autoapărare (militare) pe fondul scăderii numărului de recruți cauzate scăderea ratei natalității”, a declarat miercuri ministrul apărării.

Numărul japonezilor cu vârste între 18 și 26 de ani – banda curentă pentru recruți – este estimată să scadă sub opt milioane până în 2046, de la 11 milioane în acest an și anul de vârf – 1994 cu  17 milioane.

Numărul scăzut, alături de concurența din sectorul privat din cauza unui deficit de forță de muncă, înseamnă că Forțele de Autoapărare nu a reușit să-și îndeplinească cotele de recrutare în ultimii cinci ani. „Datorită scăderii ratei natalității și a avansării mai mari în învățământul superior, mediul de recrutare a personalului este din ce în ce mai grav”, a spus ministerul în ziarul său din 2017, reamintind un regret auzit de mai mulți ani.

Această alertă a personalului coincide cu intenția primului ministru, Shinzo Abe de a consolida capacitățile militare ale Japoniei și pentru a căuta un rol de securitate mondial mai important. Armata încearcă, de asemenea, să ademenească mai multe femei în rândul său pentru a compensa lipsa de recruți de sex masculin și își propune să crească procentul femeilor la nouă procente de la șase la sută până în 2030.

Rata fertilității în Japonia, numărul mediu de copii pe care o femeie îi naște pe parcursul vieții, a scăzut la 1,43 în 2017, peste nivelul record de 1,26 în 2005, dar cu mult sub nivelul de 2,1 necesar pentru o populație stabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri