Caută
Close this search box.

Peste 110.000 de oameni protestează la Guvern: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene; manifestanţii, luaţi cu targa

UPDATEA Peste 110.000 de persoane protestează în Piața Victoriei la Mitingul Diasporei, care nu este lipsit de incidente. După câteva ore de în care manifestările au fost pașnice, ei au încercat să rupă cordonul din fața sediului Guvernului, moment în care forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

În zonă au fost dislocați jandarmi echipați pentru intervenție.

Sunt proteste și în țară: aproximativ 5.000 de oameni protestează la Cluj-Napoca și la Sibiu. La Brașov și Iași sunt aproximativ o mie de oameni, iar protestele de ordinul sutelor sunt și în Galați, Timișoara, Craiova, Constanța ori Oradea.

UPDATE: Aproape 20.000 de persoane protestează în Piața Victoriei, conform HotNews, iar mitingul care nu este lipsit de incidente.

UPDATE: Noi incidente în Piața Victoriei. Mai multe persoane au încercat să rupă gardul jandarmilor, iar aceștia au rispotat cu gaze lacrimogene.

O tânără a fost intoxicată cu gaz lacrimogen și a fost preluată de o ambulanță SMURD. Medicii cară pe brațe și o persoană vârstnică.

Conform HotNews, ar fi în jur de 10.000 de protestatari.

Jandarmeria a adus în Piața Victoriei și un tun cu apă, transmite Digi24.

UPDATE: 24 de protestatari și un jandarm au avut nevoie de îngrijiri medicale până la această oră, trannsmite Digi24. 

Protestatarii scandează „Fără violenţă”, „Jandarmeria apără hoţia!” „Demisia!” „PSD, ciuma roşie!”.

Mai mulţi protestatari au fost scoşi cu targa din mulţime, după ce li s-a făcut rău, martorii declarând că gazele lacrimogene folosite de către jandarmi ar fi cauza. Din cauza acesor sprayuri, unui cameraman al unei televiziuni i s-a făcut rău.

Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti au precizat, ulterior, într-un comunicat, că forţele de ordine au folosit spray-urile cu piper din dotare în momentul în care protestatarii din Piaţa Victoriei au început să arunce în agenţi cu obiecte contondente.

UPDATE Manifestanții au încercat să forţeze gardurile de protecţie înstalate de jandarmi la Guvern, moment în care s-au produs o altercație între forțele de ordine și protestatari.

Jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Circulația în Piața Victoriei și Soseaua Kiseleff a fost oprită. Printre manifestanți, persoane care au nevoie de îngrijiri medicale. Un număr de 24 de persoane au fost rănite.

”Încercăm să asigurăm echilibrul manifestației. Am ajuns în această situație, avem datoria să asigurăm ordinea în piață”, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei.

UPDATE:Situația s-a mai calmat în Piaţa Victoriei, iar protestatarii au fost împinși la o distanță de câțiva metri de gardul Guvernului. Unii dintre manifestanți au nevoie de îngrijiri medicale, o persoană fiind transportată cu targa de echipajele SMURD, transmite Digi 24.

Forțele de ordine sunt dotate cu echipament de luptă.

Jandarmii au instalat un al doilea rand de garduri.

Aproximativ 1500 de persoane erau la ora 16.00 în fața Guvernului.

Mobilizare mare a românilor din ţară şi din străinătate la mitingul din Bucureşti, Piaţa Victoriei, care a început înainite de ora anunţată – 17.00.

Protestatarii cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al PSD/ALDE, de deciziile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi,

Totodată, manifestanţii taxează gafele premierului Viorica Dăncilă, ca şi faptul că Liviu Dragnea, liderul PSD, se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare, transmite News.ro.

Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii.


Ora 13:00 Peste 200 de persoane se află deja în Piaţa Victoriei, la această oră, pentru mitingul diasporei, programat să înceapă la ora 17.00, primele maşini cu protestatari sosind încă din timpul nopţii.

Maniferstanţii, veniți din stăinătate, ori din ţară, scandează „Demisia” şi „Penalii”. La această oră, câteva zeci de români veniţi din străinătate s-au strâns şi în faţa Teatrului Naţional, urmând să plece în marş către Piaţa Victoriei.

Între manifestanţi sunt inclusiv români veniţi de la Chicago, care cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum: „PSD, ciuma roşie”, „Din Timiş, alături de diaspora”, „Jos corupţia”, „Vă vedem”, „Dorohoiu nu vă vrea”, „Fără penali în funcţii publice”, suflă în vuvuzele şi scandează „Demisia” şi „Penalii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri