Caută
Close this search box.

Detalii privind atacul armat din Canada: patru morți, inclusiv doi polițiști, un suspect arestat

Patru persoane, inclusiv doi ofițeri de poliție, au fost uciși vineri, iar un suspect a fost arestat după un schimb de focuri în orașul Fredericton, Canada, informează AFP.

Suspectul este un bărbat în vârstă de 48 de ani care locuiește în Fredericton, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. El a refuzat să dea mai multe detalii despre motivele presupusului atacator din cauza investigației în curs. Omul a fost arestat în apartamentul său la scurt timp după incident, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliției, Martin Gaudet.

Poliția a fost chemată la fața locului, o mică clădire într-o zonă rezidențială din nordul orașului, după un apel în jurul orei locale 7:10 (10:10 GMT). Ajunși acolo, au găsit doi oameni morți întinși pe pământ, „Atunci au fost împușcați”, a spus purtătorul de cuvânt, fără detalii suplimentare. Un martor, trezit de focurile de armă declarase televiziunii locale că văzuse un bărbat tragând din apartamentul său. „Nu l-am văzut pe omul care trăgea, ci doar țeava pistolului său”  a spus el.

Poliția Fredericton a dezvăluit identitatea celor doi ofițeri uciși, Lawrence Robert Costello și Sara Mae Helen Burns. Anterior, purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că este un bărbat de 45 de ani, căsătorit și tată a patru copii, iar cealaltă victim este o mamă a trei copii de 43 de ani. Celelalte două victime sunt un bărbat și o femeie, a spus Gaudet. Nu a menționat dacă împușcăturile au făcut alte victime în afară de victimile atacatorului.

Cartierul Brookside, în apropierea centrului acestui oraș de 60.000 de locuitori, capitala regiunii New Brunswick, a fost izolat câteva ore după incident. Perimetrul de securitate a fost ridicat la mijlocul dimineții.

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a reacționat imediat la această tragere „teribilă”, a exprimat condoleanțe familiilor și a salutat curajul celor doi polițiști. „Nu vom uita niciodată pe cei doi polițiști morți, a căror sacrificiu a salvat fără îndoială vieți și a împiedicat o tragedie și mai mare”, a spus el într-o declarație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri