Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea comentează violențele de vineri: E inacceptabil ca grupuri organizate, sprijinite de președintele țării, să atace ordinea constituţională

dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care este și liderul Partidului Social Democrat a declarat sâmbătă că este „inacceptabil” ca în faţa clădirii Guvernului „grupuri organizate, sprijinite de Opoziţie şi de şeful statului, să atace ordinea constituţională”.

„E inacceptabil ca în faţa clădirii Guvernului, în inima Capitalei României şi a statului român, grupuri organizate, sprijinite de Opoziţie şi de însuşi preşedintele ţării, să atace ordinea constituţională. Jandarmii nu apără doar clădirea Guvernului. Ei apără autoritatea, ordinea, statul de drept, instituţiile statului, suveranitatea şi independenţa ţării. Inclusiv dreptul de a protesta liber şi paşnic împotriva oricui. În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD, vreau să asigur toţi cetăţenii României că Parlamentul nu va îngădui nicio clipă, nimănui, să dizolve democraţia, să suspende drepturile şi libertăţile individuale, să schimbe rezultatul alegerilor şi să răstoarne, prin violenţă, ordinea în statul român”, a afirmat Liviu Dragnea într-un comunicat de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis arată, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, că este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat şi reţinut grupurile de indivizi cu atitudine huliganică şi violentă din Piaţa Victoriei, care au avut loc vineri, la mitingul diasporei.

Astfel, potrivit lui Iohannis, forțele de ordine le-ar fi permis huliganilor să deturneze protestul, cu consecinţe dintre cele mai dramatice. Totodată, el face un apel la toate forţele de ordine ca pe viitor să urmeze cu stricteţe procedurile, să nu răspundă disproporţionat şi mai ales să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri