Caută
Close this search box.

A treia zi de proteste în Piaţa Victoriei. Prezența jandarmilor, mult redusă

Este a treia seară de proteste. Manifestanții au revenit duminică seară în Piața Victoriei din Capitală, pentru un nou miting de protest împotriva Guvernului PSD-ALDE.

Oamenii s-au adunat în faţa Guvernului, iar poliţiştii încep să închidă străzile care duc spre Palatul Victoria. Proteste sunt şi în alte oraşe din ţară.

Peste 12.000 de oameni în Piață la momentul aprinderii luminițelor, transmite HotNews. Mulțimea se întinde pe o suprafață de cel puțin 15.000 de metri patrați, dar unele zone nu sunt foarte dens populate.

Mulțimea a scandat: „M**e,**e PSD!”, „Demisia!” și „Analfabeta!”

Prezența jandarmilor în piaţă este mult redusă fată de celelalte două seri. Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 17.00, unii dintre ei însoţiţi de copii. Este a treia zi consecutiv de proteste.

Oamenii strigă „Demisia”, suflă în vuvuzele şi agită steaguri, iar unii dintre ei au venit împreună cu copiii lor. Protestul se desfăşoară paşnic.

Zona din Piaţa Victoriei în care se desfăşoară protestul a fost delimitată prin garduri de către jandarmi pe partea dinspre clădirea Guvernului.

Traficul a fost restricţionat pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei, de la intersecţia cu strada Arh. Ion Mincu şi pe bulevardul Aviatorilor, de la intersecţia cu strada Arhitect Ion Mincu, precum şi pe Şoseaua Buzeşti către Piaţa Victoriei şi pe strada Paris.

„Nu putem da înapoi! Nu după ce PSD-ALDE a utilizat un aparat de represiune împotriva propriilor cetăţeni pe care, chipurile, îi guvernează şi le apără drepturile. Este inacceptabil, incalificabil şi nu putem rămâne impasibili. Rămânem în stradă până la căderea Guvernului Dăncilă! Plecaţi până nu moare cineva!”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Aceasta este a treia zi consecutiv de proteste.

Zeci de mii de oameni au cerut demisia Guvernului şi sâmbătă. Protestul s-a desfăşurat paşnic, oamenii au scandat „Demisia” şi „Nu vă fie frică, românii se ridică”, au suflat în vuvuzele şi au agitat steaguri, iar unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor.

Printre cei care au oferit flori forţelor de ordine a fost şi filosoful Mihai Şora. La manifestaţie au participat şi membri PNL, printre care Ludovic Orban. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind duse la spital, însă fără să fie vorba despre agresiuni.

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seară şi în mai multe oraşe din ţară – la Iaşi au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni, la Timişoara au fost peste 8.000 de manifestanţi, iar la Sibiu aproximativ 5.000.

Şi vineri, când a fost anunţat un miting anti-guvernamental al românilor din diaspora, au participat zeci de mii de oameni. Au avut loc, însă, incidente extrem de violente pe tot parcursul protestului – unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au intervenit cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri