Caută
Close this search box.

Buget record al Pentagonului pentru 2019 și bani pentru Space Force

Donald Trump și-a apărat luni proiectul Space Force, indicând China la semnarea bugetului Pentagonului pentru anul 2019 cu un record de 716 miliarde de dolari, informează AFP.

Această lege de finanțare „va oferi armatei americane puterea de foc de care are nevoie pentru a câștiga orice conflict rapid și decisiv”, a declarat președintele american în timpul unei ceremonii de semnare la baza militară Fort Drum, statul New York. „Credem că soldații noștri merită instrumentele, echipamentul și resursele pe care le-au câștigat prin sânge, transpirație și lacrimi”, a spus Trump.

Legea prevede 69 miliarde dolari pentru operațiunile externe în curs de desfășurare (Afganistan, Siria, Irak, Somalia etc.), prevede o creștere de 2,6% a salariilor membrilor forțelor armate și permite zeci de miliarde investiții în modernizarea navelor militare, a Forțelor Aeriene ale SUA și a rachetelor americane.

În ceea ce privește Forța Spațială, pe care Trump dorește să o facă a șasea ramură a forțelor armate, va necesita o finanțare suplimentară pe care Congresul va trebui să o aprobe. „Ca și cerul, pământul și marea, spațiul a devenit un câmp de luptă”, a spus el. O forță spațială va permite Statelor Unite să „recupereze” adversarii, care au „început să înarmeze spațiul”, a spus el. „China a lansat chiar o nouă divizie a forțelor sale armate pentru a supraveghea programele sale militare în spațiu”, a spus el. Președintele american nu a menționat „forța spațială” a Rusiei, care există de câțiva ani. „Suntem cei mai puternici, suntem cei mai bine finanțați, suntem cei mai numeroși, suntem cei mai puternici, suntem cei mai deștepți”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri