Caută
Close this search box.

Doar Simona mai urcă în turneele importante, în rest, zero

Parcă tocmai pentru a (re)confirma că, excepție făcând doar uriașa noastră campioană Simona Halep, nu mai avem nicio jucătoare care să urcă măcar spre sferturile sau semifinalelor turneelor importante, prahoveanca Ana Bogdan (locul 78 WTA) a pierdut fără drept de apel în fața rusoaicei Ekaterina Makarova (49 WTA), 3-6, 2-6, în chiar primul tur al turneului WTA Cincinnati. Asta deși se tot bate monedă pe faptul că, vezi Doamne, avem multe jucătoare în Top 100. Avem 6, da, dar niciuna, nici măcar Buzărnescu nu urcă în fazele importante ale marilor turnee.

Ana Bogdan a resimțit din plin oboseala acumulată în tururile de calificare, unde a stat mai bine de 3 ore pe teren împotriva Monicăi Niculescu (62 WTA) și a croatei Donna Vekic (42 WTA). În plus, a mai at șipeste dat peste o Makarova în zi de grație. Rusoaica servit impecabil, a avut niște procentaje dereveindu-i fără prea multe probleme.. 

Cncret, Bogdan a greșit mult, a fructificat doar una dintre cele 4 șanse de break avute, și a cedat în numai o oră, la scor de ”forfait”, 3-6, 2-6.

Bogdan și Makarova s-au mai înfruntat o singură dată, în șaisprezecimile de finală de la Wasinghton, chiar anul acesta. Românca s-a impus atunci relativ ușor, în două seturi, e adevărat, unul la tie-break, 7-6(2), 6-3.

Astfel, liderul mondial Simona Halep rămâne singura românca pe tabloul principal de la Cincinnati. Constănțeanca o va întâlni miercuri, în turul III, pe australianca Ajla Tomljanovic, locul 58 WTA, în fața căreia nu ar trebui să își facă probleme. Nici măcar pentru că Ajla a eliminat-o pe Irina Begu. (foto skysports.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri