Caută
Close this search box.

Podul prăbușit în Italia: salvatorii caută supraviețuitori

Salvatorii din Genova continuă să caute posibili supraviețuitori după prăbușirea dramatică a podului, informează BBC.

Polițiștii spun că cel puțin 31 de persoane au fost ucise și aproximativ 16 au fost rănite când zeci de vehicule au căzut de la 45 de metri. Între 30 și 35 de mașini și trei vehicule grele au fost pe pod în momentul prăbușirii. Un turn imens și secțiuni ale podului s-au prăbușit pe liniile de cale ferată, pe un râu și un depozit. Conform declarațiilor nimeni de pe teren nu a fost ucis, deși unii au fost răniți.

Salvatorii au lucrat toată noaptea de marți spre miercuri în căutarea supraviețuitorilor. Rapoartele spun că strigăte pot fi auzite din interiorul resturilor. Numărul de persoane care lipsesc variază de la 4 la 12. Aproximativ 250 de pompieri din toată Italia folosesc câini dresați și echipamente de alpinism în căutare.

Sute de persoane au fost evacuate pe fondul temerilor că alte părți ale podului ar putea cădea. Cauza dezastrului, care a avut loc în timpul unei ploi torențiale, nu a fost imediat clară, dar s-au ridicat întrebări cu privire la siguranța structurii. Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a promis să caute orice persoană responsabilă de prăbușire.

Podul Morandi, construit în anii ’60, se află pe autostrada cu taxă A10, o importantă conductă pentru traficul de mărfuri din porturile locale, care deservește și Riviera italiană și coasta de sud a Franței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri