Caută
Close this search box.

A murit „Regina muzicii soul”

Aretha Franklin, „Regina muzicii soul”, cunoscută pentru hit-uri precum „Respect” și „Think”, a murit la Detroit la vârsta de 76 de ani, informează BBC.

Cântăreața legendară a fost diagnosticată cu cancer în 2010 și a anunțat anul trecut că se retrage din muzică. Aretha Franklin a avut 17 hituri de top zece în SUA, cu o carieră muzicală care s-a întins pe o perioadă de șapte decenii. Vedeta a dat ultimul spectacol în noiembrie anul trecut, la o gală din New York, susținută de Fundația Elton John Aids.

Într-o declarație, familia ei a spus: „Într-unul din momentele cele mai întunecate ale vieții noastre, nu putem găsi cuvintele potrivite pentru a exprima durerea din inima noastră. Am pierdut conducătoarea și stânca familiei noastre. Dragostea pe care a avut-o pentru copii, nepoți, nepoate și veri nu cunoștea limite”. De asemenea, familia a confirmat că moartea sa a fost cauzată de cancer pancreatic avansat de tip neuroendocrin.

Născută la Memphis, fiica unei cântărețe și pianiste evanghelice și un predicator baptist, Franklin a fost îndrumată de la o vârstă fragedă de astfel de vedete de muzică evanghelică precum Mahalia Jackson și Clara Ward. Ea a încercat să-și găsească faima timpuriu cu casa de înregistrări Columbia care nu știa cum să-i contureze vocea impresionantă.

Vedete din lumea muzicii au plâns pierderea Arethei Franklin. Sir Elton John a condus omagiile aduse acesteia, pe contul lui Instagram, a scris: „Pierderea Arethei Franklin este o lovitură pentru toată lumea care iubește muzica reală. Vocea ei a fost unică, interpretarea sa la pian a fost subestimată … Am adorat-o și i-am adorat talentul, Dumnezeu să o binecuvânteze, condoleanțele mele pentru toată familia și prietenii ei”. Alte vedete precum Annie Lennox sau Sir Paul McCartney,de asemenea, și-au exprimat condoleanțe și au adus un omagiu „Reginei muzicii soul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri