Caută
Close this search box.

Posibilă dublă istorică și fantastic maraton al Simonei: 8 victorii în 9 zile

De-a dreptul halucinantă performanța Simonei Halep, liderul autoritar al WTA și tenisului feminin mondial”. Ea s-a calificat azi-noapte în semifinalele puternicului turneu de la Cincinnati, după ce a surclasat-o clar în sferturile de finală pe Lesia Tsurenko, locul 44 WTA,  6-4, 6-1. În semifinale, fantastica Simo o va întâlni pe Arina Sabalenka, învingătoare clară, și ea, cu 6-3, 6-4 asupra americancei Madison Keys (13 WTA).

Jucătoarea din Belarus, Aryna Sabalenka (32 WTA) este foarte tânără, 20 de ani și a reușit o serie extraordinară de victorii la Cincinnati, cu jucătoare de Top Ten, învingându-le, între altele, pe Konta, Pliskova și Caroline Garcia !

Dar să revenim la Simona: după a doua victorie în mai puțin de o săptămână, 7-5, 6-4, asupra valoroasei și năbădăioasei australience Ashleigh Barty (nr.11 mondial, fostă nr.5), la orele prânzului în Statele Unite, așadar cu câteva ore mai devreme, liderul mondial a surclasat-o (doar) puțin mai târziu, în puterea nopții de vineri spre sâmbătă în România, în vreme ce noi dormeam, pe Lesia Tsurenko, o jucătoare care venea după multe și formidabile victorii !

Liderul mondial a avut, cum se întâmplă oricui, și un moment ceva mai greu, în primul set, când a fost condusă cu 4-1, dar a reuşit apoi o serie uluitoare, demnă de un mare campion, de 10 game-uri la rând câștigate.

Simona Halep a ajuns, aşadar, din nou în semifinale şi este la doi paşi de o dublă istorică, Montreal – Cincinnati.

Deocamdată ea a adunat opt victorii la rând în numai nouă zile, un adevărat record în tenis.

Simona Halep a mai fost semifinalistă la Cincinnati în 2016 şi finalistă în 2015 şi în 2017. (foto wtatennis.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri