Caută
Close this search box.

Cine l-a avut invitat de onoare la nuntă pe Vladimir Putin?

Președintele rus, Vladimir Putin, a participat la nunta ministrului austriac de externe, Karin Kneissl, care a fost criticată pentru că l-a invitat, relatează BBC.

Putin i-a dat cadouri și a dansat cu ea la evenimentul din provincia austriacă sudică, Styria.

Politicienii de opoziție au acuzat-o pe Kneissl că a subminat politica externă a UE cu alegerea oaspetelui său. Putin s-a oprit în Austria în drumul său spre Germania, unde a purtat discuții cu cancelarul Angela Merkel.

Karin Kneissl, în vârstă de 53 de ani, s-a căsătorit întreprinzătorul Wolfgang Meilinger, în vârstă de 54 de ani, la o ceremonie în micul oraș Gamlitz, lângă granița cu Slovenia. Putin a venit cu flori pentru mireasă și a fost însoțit de o trupă de cântăreți cazaci care au jucat pentru oaspeți. Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a declarat presei ruse că a oferit, de asemenea, cuplului proaspăt căsătorit o pictură cu viața la țară, o presă de ulei antică și un samovar. Putin a ținut un discurs în limba germană și a toastat cu mireasa și mirele, a adăugat Peskov.

Kneissl, un academician fără afiliere la partid, a fost aleasă ca ministru de externe de către Partidul Libertății de extremă dreapta al Austriei – un partener de coaliție în actuala guvernare. Președintele rus a fost invitat în cursul unei vizite în Austria la începutul acestui an. Peskov a spus că Putin „a împărtășit o pasiune pentru judo” cu Meilinger.

În mass-media austriacă a avut loc o dezbatere viguroasă cu privire la apariția președintelui rus, deoarece a fost anunțată săptămâna aceasta. Membrii Partidului Verde al țării sunt printre cei care solicită demisia ministrului de externe în legătură cu invitația. Unii politicieni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la eventualele costuri pentru contribuabilii care au suportat o creștere a securității pentru vizită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri