Caută
Close this search box.

Elliott Broidy, omul lui Dragnea, ar fi investigat în SUA pentru trafic de influenţă

Elliott Broidy

Elliott Broidy, unul dintre aliații președintelui Donald Trump și fost director adjunct al Comitetului Republican Național, ar fi investigat de Departamentul pentru Justiție al SUA pentru presupuse tentative de a vinde unor guverne străine influența pe care o avea la Casa Albă, scrie Washington Post, citând trei surse oficiale.

Un avocat al lui Broidy a declarat pentru Washington Post că acesta ”nu a acceptat niciodată să lucreze pentru vreun guvern străin pentru vreo interacțiune cu guvernul SUA. Orice declarație contrară este o minciună”.

Concret, Broidy ar fi suspectat de procurorii americani că ar fi luat în calcul o încercare de convingere a administrației Trump să extrădeze un disident chinez înapoi în țara sa, mișcare dorită de președintele chinez Xi Jinping.

Procurorii din SUA investighează, potrivit Washington Post, și suspiciunile că Broidy ar fi cerut 75 de milioane de dolari de la un om de afaceri din Malaezia dacă Departamentul de Justiție ar fi renunțat la o investigație privind fraudarea de către fostul premier malaezian a câtorva miliarde de dolari dintr-un fond de investiții.

Washington Post mai arată că procurorii din direcția de integritate publică a Departamentului de Justiție au început să strângă în ultimele săptămâni documente referitoare la activitățile lui Eliott Broidy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri