Caută
Close this search box.

Google dat în judecată pentru urmărirea abuzivă a datelor „istoricului locațiilor”

Un proces depus în instanța federală acuză Google de nerespectarea confidențialității persoanelor prin urmărirea locației utilizatorilor de smartphone-uri în ciuda dezactivării setării „istoricul locațiilor”, relatează AFP.

Acțiunea depusă vineri de un californian caută daune nespecificate și un proces de acțiune în instanță pentru a reprezenta toți utilizatorii din SUA ai iPhone sau Android care au dezactivat istoricul locațiilor, astfel încât mișcările lor nu sunt înregistrate de Google. „Google a indicat în mod special utilizatorilor sistemului său de operare și aplicațiilor că activarea anumitor parametri ar împiedica urmărirea locației geografice a utilizatorilor”, se arată în document. „Această afirmație a fost falsă”.

Pe baza unui articol de presă confirmat de cercetători universitari, petiția acuză Google de încălcarea legii privind protecția vieții private. Google nu a vrut să comenteze.

De la publicarea articolului săptămâna trecută, Google, deținut de Alphabet, și-a schimbat pagina de asistență. Se citește acum că dezactivarea istoricului locațiilor „nu afectează alte servicii de localizare de pe dispozitivul dvs”. Datele de locație pot fi colectate și atunci când utilizați alte servicii, cum ar fi hărți sau căutări, în funcție de pagina de ajutor. Până acum pagina indica că dezactivarea istoricului locațiilor a însemnat că locațiile vizitate nu au fost stocate de Google.

Centrul de informare privind confidențialitatea electronică (Epic), un grup nonprofit de interes public, a declarat că a trimis o scrisoare către Comisia Federală pentru Comerț din SUA pentru a afla dacă Google a încălcat o decizie de consimțământ din 2011. „Modificările ulterioare făcute de Google în politica sa, după ce au obținut deja datele de localizare ale utilizatorilor de Internet, nu respectă regulamentele din 2011”, a spus Epic în scrisoarea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri