Caută
Close this search box.

APC România susţine că pesta porcină africană este un act de bioterorism!

procurorii

APC România afirmă că pesta porcină africană, care în prezent a ajuns la porţile Bucureştiului, este un act de bioterorism. ONG-ul a făcut un sondaj printre consumatorii  români şi prezintă rezultatele.

9 din 10 consumatori consideră că pesta porcină africană este un act de bioterorism!

7 din 10 consumatori cred că epizootia de pestă porcină africană ar trebui gestionată de CSAT!

9 din 10 consumatori cred că până la închiderea tuturor focarelor de pestă porcină africană din România vor fi ucişi şi incineraţi mai mult de 500.000 de porci!

8 din 10 consumatori cred că, consumul de carne de porc va fi asigurat în luna decembrie 2018 în proporţie de 90% din import!

9 din 10 consumatori cred că preţul la carnea de porc va creşte cu 30% în perioada următoare!

6 din 10 consumatori consideră că pesta ovinelor şi caprinelor va afecta România până la finele anului 2018!

9 din 10 consumatori consideră că îngroparea porcilor ucişi va afecta pânza de apă freatică!

9 din 10 consumatori consideră că crescătorii de porci din mediul rural (exploatații non profesionale) nu-și cunosc drepturile în situaţia apariţiei unui focar de pestă porcină africană în localitatea de reşedinţă!

9 din 10 consumatori cred că soluţiile de dezinfecţie nu au niciun efect în privinţa stopării extinderii pestei porcine africane!

9 din 10 consumatori cred că sacrificarea porcilor sănătoşi de către proprietarii de animale din zona rurală în vederea consumului propriu nu va duce la extinderea pestei porcine africane!

9 din 10 consumatori consideră că arderea lanurilor de porumb din zonele afectate de pestă porcină africană va duce la apariţia foametei în zonele respective!

9 din 10 consumatori cred că vânarea integrală a prădătorilor din zonele afectate va duce la dispariţia unor specii!

Asociaţia Pro Consumatori a realizat în perioada 4 august – 14 august 2018 un sondaj de opinie pe Facebook pentru a afla părerea consumatorilor români despre epizootia de pestă porcină africană din România. În urma prelucrării răspunsurilor la cele 13 întrebări care au făcut obiectul sondajului, s-au obţinut următoarele rezultate:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri